Anders kijken naar conflicten!

ontdek, ervaar en neem mee

LEZING BIJWONEN OF ORGANISEREN?

Regelmatig geeft Chiquita lezingen op verschillende locaties in het land, voor bedrijven, organisaties, serviceclubs en sportverenigingen. Op inspirerende wijze deelt zij haar ervaringen op het gebied van het oplossen van conflicten. Iedereen heeft er mee te maken. Bijzonder is het om tegenstellingen te kunnen overbruggen op een praktische manier. No nonsense met duurzaam resultaat.

Wil jij zelf een lezing organiseren? Chiquita uitnodigen voor een presentatie, een interactieve lezing of workshop?
Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Tijdens één van onze Rotary-bijeenkomsten hield Chiquita een lezing over transformatieve mediation. Nu hoor je de laatste tijd veel over dit onderwerp en zelf stond ik er nogal sceptisch tegenover.  Hoewel het werkzame leven al een tijdje achter me ligt, vielen bij deze presentatie toch bepaalde puzzelstukjes op hun plaats m.b.t. minder gemakkelijke situaties in mijn baan en de manier waarop ik daar toen mee ben omgegaan. Ik ben ervan overtuigd dat, wanneer ik de opgedane kennis van deze avond  destijds in praktijk had kunnen brengen, ik  bepaalde vervelende situaties (waar iedereen in zijn werkzame leven vroeg of laat mee in aanraking komt) anders zou hebben aangepakt. Ik raad iedereen dus aan om voor het tijdstip van pensioneren de TOPopleiding te volgen! 😉

Joke Vrolijk-Bollen/vh Manager Corporate PR bij Wehkamp.nl

“Chiquita heeft het talent om mensen in hun hart te raken op een zodanige wijze dat het blijvend is. Zoals Chiquita is, zo was de lezing. Moedig, lef, kwetsbaar, open, ontwapenend, menselijk, humorvol en zeer herkenbaar voor iedereen.”

Zainab el Barakat Zeist verbindt (13 oktober 2014)https://

“Dank voor je heldere uitleg van wat mediation kan bieden. Zo voelbaar hoe vertrouwd en veilig vrijwel iedereen zich voelde bij dit onderwerp”

Vrijwilliger Hospice Groningen

Indrukwekkend en intrigerend!

WimLezing Heerde, PNB

De eenvoud en het gemak waarmee Chiquita de boodschap brengt, maken het luchtig en spreken direct tot de verbeelding om ook in oplossingen te denken. Chiquita is een bron van inspiratie en enthousiasme!

Maja Roozemondmediator

Ik vond het een bijzondere lezing. Ik heb er al veel aan gehad. Ik ben in het conflict waarin ik zit gaan stoppen met projecteren en externaliseren. Best nog lastig maar mijn eerste stappen zijn gezet.
Ik zie in dat er dus ook winst zat in mijn gedrag en dat ik meer verantwoordelijkheid kan nemen. Dank je wel!

Inekegast lezing Varsseveld

Ik vond het super interessant! Ik zoog alle informatie op als een spons 😉 Later die dag ging ik bij mijn dochter langs en heb ik zelfs gelijk dingen toe kunnen passen, waardoor ons contact verbeterde. Nu is het blijven oefenen.

Marjangast lezing Varsseveld

Gisteren een prachtige thema-avond op het CCC gehad: ‘Help! Ik wil de perfecte ouder zijn.’ Chiquita nam meer dan 100 ouders mee in het anders kijken naar onze pubers waardoor we weer in contact met ze komen. Het kan écht! Het begint met het besef dat ‘niets is wat het lijkt’. We interpreteren feiten en dat zegt wat over ons als ouders. Als je begrijpt wat dát met je doet, dan kun je de stap maken naar je kind. En dan kom je toch aardig in de buurt van ‘de perfecte ouder’………

Arja consultant, voorzitter ouderraad CCC Zwolle

CHIQUITA KOMT GRAAG!

vanharte@wel-com.nl
T. 038 – 444 0676

EN IS OOK TE BOEKEN VIA

www.speakersacademy.nl
www.zijspreekt.nl

Chiquita is moeder, trainer, dochter, mediator, partner, zus, vriendin, coach …. een gewone vrouw met een bijzonder commitment om verschil te maken, zodat mensen zich weer vrij en verbonden voelen. Eén van haar inspiratiebronnen is Etty Hillesum.

etty

En boven dat ene stuk weg dat ons blijft is ook de volledige hemel.

WAT BEZOEKERS ZEGGEN

“Gisteren een prachtige thema-avond op het CCC gehad: ‘Help! Ik wil de perfecte ouder zijn.’

Chiquita nam meer dan 100 ouders mee in het anders kijken naar onze pubers waardoor we weer in contact met ze komen. Het kan écht!

Het begint met het besef dat ‘niets is wat het lijkt’. We interpreteren feiten en dat zegt wat over ons als ouders. Als je begrijpt wat dát met je doet, dan kun je de stap maken naar je kind. En dan kom je toch aardig in de buurt van ‘de perfecte ouder’………”

Arja Prikken, voorzitter ouderraad CCC, Zwolle

“Dank nogmaals voor de mooie, leerzame en ja, inspirerende avond gisteren in Assen! Het was goed om jou in ons midden te hebben. Je hebt wel gemerkt dat je veel dingen losmaakte bij mensen. Je bent een bijzonder mens. Wat ik ook fijn vond is dat je je eigen kwetsbaarheid in de ‘strijd’ gooide: altijd een enorme kracht! Ach weet je, dominee zijn is het allermooiste vak. Maar: jouw vak mag er ook zijn! Wat kun je daar ook veel ontvangen en geven. Het kent vele overlappingen. Maar met name ook de bevlogenheid, en die is in geen enkele studie te vinden.

Traditie is niet het koesteren van de as, maar het doorgeven van het vuur!”

Foekje Dijk, VVP Assen

Wil jij dit ook? Op jouw school, in jouw bedrijf, organisatie, instelling? Chiquita komt graag.
Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

CHIQUITA WELMERINK ALS SPREKER

Conflicten horen bij het leven. In je gezin, op je werk, tussen vrienden, in het bestuur van een vereniging… Overal knalt het wel eens. Vaak belanden de ‘strijdende partijen’ in een impasse en blijft uiteindelijk iedereen met een rotgevoel zitten. Chiquita Welmerink, van huis uit advocate, specialiseerde zich als coach en mediator in het helpen oplossen van conflicten. En dan géén schikking, géén water bij de wijn, maar oplossingen waar je écht tevreden mee bent. Dit vanuit haar overtuiging dat mensen het diep in hun hart goed willen hebben met en voor elkaar. Gelukkig en vrij willen zijn. Verbonden met anderen. En dat kan, hoe groot het conflict ook lijkt te zijn.

Chiquita staat bekend om het feit dat zij op inspirerende wijze haar expertise en passie weet te delen en kan overbrengen. Of het nu gaat om een presentatie van 20 minuten, een lezing van een uur of een workshop van 2 uur. Chiquita deelt tijdens dergelijke bijeenkomsten haar specialisme: een vorm van conflictoplossing die weinig tijd, geld en energie kost en een enorm effect heeft.

Zij geeft voorbeelden en reikt tools aan waardoor je anders naar conflicten gaat kijken. Zij laat zien hoe je de angel eruit kunt halen zodat er ruimte ontstaat voor een echte oplossing. Altijd gaan de deelnemers naar huis met nieuwe inspiratie, ideeën en concrete acties, die bijdragen aan duurzame oplossingen en effectief communiceren.