COOL

Communication on one line
speciaal voor jongeren tussen de 12 – 18 jaar

Eendaagse training op 30 maart

COOL VOOR JONGEREN
Persoonlijke ontwikkelings training

Communication On One Line.

Gebeurt het wel eens dat je je buiten de groep voelt staan? Hoe kun je duidelijk maken wat je bedoelt, waardoor je je wel begrepen en gehoord voelt? Gewaardeerd als mens? Je kunt het niet voorkomen, het overkomt je. Herken je het gevoel van machteloosheid, boosheid en frustratie? Het gevoel dat er niet meer naar je geluisterd wordt? Dat je je niet begrepen voelt? Soms lijkt het alsof je er niets aan kunt doen. Terwijl dat wel kan!

Ben je nieuwsgierig? Kom dan naar onze training en ontdek dat JIJ de mogelijkheid hebt iets te veranderen, zodat jij tevreden bent en daar heb jij anderen niet voor nodig!

Waar gaat het over?

 • Ruzies: heel normaal?!
 • Gedachten, gevoel en gedrag
 • (Non)verbale communicatie en de invloed van emoties
 • Familie, vrienden, school
 • Praten we met elkaar of langs elkaar?
 • Wat zeggen we (on)bewust wel en wat zeggen we niet
 • De impact van communicatie
 • Waar gaat het ècht om?
 • Doorbreek de impasse
 • Wat is er allemaal mogelijk?
 • Je kunt het zelf oplossen!

Dit programma is interactief en op maat. Je leert door te ervaren!

Het programma

9.15 uur  Inloop
9.30-12.30 uur: 1e deel
12.30-13.30 uur: lunch
13.30-17.30 uur: 2e deel

De kosten: €97,00 excl. 21% BTW, incl. lunch, drinken en certificaat van deelname

Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers.

De locatie

Wij kiezen locaties die passen bij de sfeer van de opleiding: persoonlijk, gezellig, warm en betrokken. Dit is de locatie in Wapenveld (Flessenbergweg 55). De training geven we in de voormalige hooischuur. Het  hooi is verdwenen:)

Ervaringen COOL

Je kunt het zelf oplossen!
Ik geef nu duidelijk mijn grenzen aan en kan op het juiste moment om hulp vragen. Ik hoef niet alles perfect te doen. Een fout voelt steeds minder als falen en als zwakte. Ik ben heel blij dat ik deze opleiding heb gevolgd. Het heeft mij veel rust en meer zelfvertrouwen gegeven. Het is echt mijn gevoel wat ik veranderd heb. Ik ben hier heel blij mee en ook trots op mezelf! (dit had ik eerder nooit gezegd). Ik ben Chiquita dus heel dankbaar voor deze verandering. Ik raad dit anderen ook zeker aan, en zal dit nooit meer vergeten!

Mijn maatje kwijt
Mijn opa was mijn maatje. Toen hij overleed was ik zo verdrietig. Ik dacht dat dat kwam omdat hij dood was gegaan. Maar wat ik niet door had was dat ik dacht dat hij mijn enige maatje was. Ik besef nu dat dat niet zo is. Voel me enorm opgelucht.

Boos op mijn moeder
In de COOL-training kwam ik er achter dat ik nog steeds boos was op mijn moeder. In groep 4 werd ik een keer -per ongeluk – opgesloten in het speelgoedhok. Ik heb mijn moeder dit altijd verweten. Onbewust. Zij had mij alleen gelaten. Vanaf dat moment heb ik haar altijd geclaimd. Ik begrijp nu waar het vandaan komt en kan het nu loslaten. Het had niets met haar te maken.

Lees de ervaringen van moeder en dochter, gepubliceerd in de bijlage “de Vrouw” van de Telegraaf. Klik hier

BLOG
Het is heerlijk om met jongeren te werken. Een vak leren ze op school, maar hoe los je problemen op met je vrienden of vriendinnen, leerkrachten, ouders, collega’s. Dat leerden de leerlingen van Cibap Business in Zwolle in de COOL-training. Blij ben ik met het animatiefilmpje dat zij na afloop hebben gemaakt. Over hoe simpel een conflict kan ontstaan. Gewoon omdat je een beeld hebt van iemand. En dat beeld bepaalt je gevoel en je gedrag. Van de meeste beelden zijn we ons niet bewust. Maar ook deze beelden bepalen hoe je je voelt.

Zo vertelde Lisa over een voorval tussen haar vriend en haar. Een opmerking van hem was in het verkeerde keelgat geschoten. Hoe kon hij zoiets zeggen! Zij was ervan overtuigd dat haar vriend niet van haar hield, dat zij niet de moeite waard was. Eigenlijk wilde zij de relatie verbreken. Het voelde niet meer goed. Lisa gaf aan van dat onmachtige gevoel af te willen. En ging aan de slag met de tools van cool.

Wat heb je precies waargenomen en is het ook waar? Of is het wat je denkt te zien of te horen een gedachte, een mening die misschien niet waar is? Het is een wereld van verschil. Het is het verschil tussen gelijk en geluk. Lisa ontdekte dit, koos voor geluk. Zij straalt weer. Wat een mooi vak!

Wat vind je van het filmpje? Ik ben benieuwd.

Meer weten over COOL:  vanharte@wel-com.nl

COOL IN HET ONDERWIJS, COOL IN DE SPORT
voor leerlingen

In de COOL trainingen leren we de deelnemers om de angel uit een conflict te halen (transformeren). Dat wat (on)bewust in de weg zit. Mensen ervaren dan weer ruimte en een gevoel van vrijheid. Tegelijkertijd voel je je weer verbonden met elkaar. Over en weer is er begrip. Een koel contact wordt weer een cool contact. Dit maakt verschil voor jezelf en voor anderen. Win-win.

Meer weten over de COOL trainingen voor leerlingen, begeleiders, leerkrachten, mentoren in het onderwijs of de sport? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en een cool-training op maat: vanharte@wel-com.nl