MASTERCLASS 

Neutraliteit een mythe?


De Kunst van Transformatieve Conflictoplossing

Donderdag 19 oktober 2017 om 20.00 uur

live, gratis en online

CONFLICTEN? HEEL GEWOON!

Misschien vind je het vervelend, maar de realiteit laat zien dat conflicten heel normaal en menselijk zijn. Iedereen heeft er mee te maken. Het gevoel van machteloosheid, in een relatie, op je werk of een bepaalde situatie waarin je je bedreigd, onveilig of onzeker voelt is vast en zeker herkenbaar. Ogenschijnlijk lijkt het alsof je afhankelijk bent van een ander om het onderliggende probleem op te kunnen lossen. Maar is dat ook waar? Hoe zou het zijn om zelf iets te kunnen doen? Dat jij effectief kunt bijdragen aan duurzame oplossingen?

Maar lukt dat ook wanneer je partij kiest? Bewust of onbewust. Daarover gaat deze speciale masterclass. Je gaat ontdekken dat er veel meer mogelijk is dan je denkt. Ook al heb je alles geprobeerd. Wanneer het conflict of issue dat je hebt niet is opgelost, dan is de angel er eenvoudigweg niet uit.

Misschien heb je ook het gevoel er alleen voor te staan.

 • Er is geen gelijkwaardigheid.
 • Machteloos aan de zijlijn.
 • Ongelijke beloning en kansen.
 •         Hoe bereik je je doel?
 • Er wordt niet naar elkaar geluisterd.
 • Wie kun je nog vertrouwen?

En zo kan ik nog wel even door gaan. Op de één of andere manier willen we het wel anders. Rationeel begrijpen we het ook, maar vaak lijkt het er op alsof het onmogelijk is om weer op één golflengte met elkaar te communiceren. Om relaxed samen te kunnen werken en leven. Om je ook echt samen te voelen.

HET GROTE MISVERSTAND

Het lijkt er op alsof je een ander nodig hebt om het probleem op te lossen. Of dat de situatie moet veranderen. En eerlijk gezegd heb ik dat zelf ook jaren gedacht. Totdat ik ontdekte dat dat helemaal niet nodig is. Wat een verademing!

HET BEGINT BIJ JEZELF

Voor sommigen is dat het slechte nieuws, maar het is goed nieuws wanneer je beseft dat je wel degelijk iets kunt doen. En dat je een ander niet nodig hebt. De vijand hoeft niet mee te praten. Dat mag wel, maar is niet noodzakelijk.
Jarenlang heb ik als advocaat gewerkt. Heel vaak heb ik mij machteloos gevoeld wanneer ik mensen begeleidde bij het oplossen van conflicten. Natuurlijk is het leuk een zaak te winnen. Maar wat win je wanneer de relatie is verstoord, onherstelbaar is beschadigd? Wat win je met een hoger beroep? Wat win je wanneer je vecht tegen windmolens.
Gelukkig kan het anders.

MIJN ONTDEKKING

Ik heb ontdekt dat wij (zonder dat we daar bewust van zijn) ruzies en impasses in stand houden. En daarmee ook de ongelijkheid. Gewoonweg omdat we niet weten hoe we het echt en goed kunnen oplossen. Het is niet helder. De angel is er niet uit, er is ruis op de lijn.
Wanneer de angel er uit is ontstaat er een ruimte waarin alles weer mogelijk en bespreekbaar is. Ruimte voor oplossingen waarmee jij echt tevreden bent. Oplossingen die tegelijkertijd werken voor alle betrokkenen, zonder compromissen te sluiten, eenvoudigweg omdat de strijd is gestopt.

WIL JIJ DIT OOK?

Maak dan kennis met de kunst en kracht van transformatieve conflictoplossing, tijdens deze online masterclass op 19 oktober.
Je bent van harte welkom. Ik begin om 20.00 uur. Ben jij er bij?

Dit komt aan bod:

 • Wat is het echte probleem?

 • Effectief en neutraal communiceren, hoe doe je dat?

 • Ik heb gelijk, maar hoe krijg ik gelijkwaardigheid?

 • Communicatie op één lijn.

 • Neutraliteit een mythe?

Wanneer?

Op 19 oktober om 20.00 uur ben je van harte welkom om deel te nemen aan deze masterclass. Het is online. Wat je er voor nodig hebt is een computer met een goede internetverbinding. Pen en papier. Het wijst zich van zelf.

Tijdens deze masterclass deelt Chiquita uit eigen ervaring over de talloze mogelijkheden om conflicten op te lossen naar tevredenheid. In de afgelopen 16 jaar heeft zij samen met haar team, inmiddels duizenden mensen geholpen. In families, op het werk, over relaties, religie, sport, sex of gezondheid. Mensen ervaren telkens het verschil om onafhankelijk van een ander of de omstandigheden zelf de regie weer te hebben over hun leven. Dat is de grote winst die WEL-COM biedt.

Je maakt kennis met de Kunst en Kracht van Transformatieve Conflictoplossing (Mediation & Lifecoaching). En de toepassing daarvan in het alledaagse leven, alle dagen van je leven.}

Interactief

Deze masterclass is LIVE en interactief. Chiquita gaat in op actuele onderwerpen en je hebt alle gelegenheid tot het stellen van vragen. Chiquita zal ook specifiek ingaan op de resultaten en toepassingsmogelijkheden van de wel-com-methode in de gezondheidszorg, bedrijfsleven, sport, families en werk. Je kunt ook vooraf je vraag mailen naar vanharte@wel-com.nl om er zeker van te zijn dat deze aan bod komt.

Er wordt geen opname gemaakt.