COOL

Communication on one line
speciaal voor jongeren, begeleiders, trainers, coaches
in het onderwijs & de sport

COOL VOOR JONGEREN
Persoonlijke ontwikkelings training

Communication On One Line.

In ruzies gaat het over emoties en relaties. Relaties met vrienden, klasgenoten, leerkrachten, ouders, broers en zussen. De persoonlijke ontwikkelings training helpt je in situaties waar je niet om gevraagd hebt:
te veel huiswerk, ziekte in je omgeving, scheiding van je ouders, overlijden van iemand waar je om geeft, het gevoel dat je gepest wordt. Het kan alles zijn. Het machteloze gevoel herkennen we allemaal. Je voelt je alles behalve top.
Wat er gebeurt kunnen we niet veranderen. Wel wat het met je doet. En dat verandert alles.

De training die WEL-COM verzorgt binnen onderwijsinstellingen is op maat. Issues worden aangepakt in een vroeg stadium of kunnen voorkomen worden door de tools die in het COOL programma worden aangereikt. Het voorkomt onnodig uitval en verzuim. Ook hier win-win voor alle betrokkenen.

Neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie.

COOL IN HET ONDERWIJS, COOL IN DE SPORT
voor leerlingen, leerkrachten, begeleiders, mentoren, trainers, coaches

We staan in relatie met elkaar: 
leerlingen, spelers onderling, met leerkrachten, trainers, begeleiders, ouders, broers en zussen. Wanneer het stroomt, niet gepest wordt, loopt het lekker. Thuis en op school. Of op het sportveld. Je ziet dat ook in de resultaten, je ervaart het in je gevoel van eigenwaarde, vertrouwen, de sfeer is goed en positief.

Soms ervaren we het onderwijs of de sport als cool en soms onwijs koel. Hoe bereik je de ander wanneer het onmogelijk lijkt. Wanneer resultaten ver weg lijken. Wat is wijs?
Waar verlies je je kracht en effectiviteit als leerkracht, trainer, begeleider, leerling en hoe kun je deze terugkrijgen? Ontdek de sleutels tot succes op een effectieve wijze die verschil maakt, zodanig dat jongeren in staat zijn het pesten zelf op te lossen. Dat zij daarbij niet afhankelijk zijn van de omstandigheden waarin ze verkeren, de familie, de school, de vrienden, verzorgers. Dat zij in staat zijn van een crisis een kans te maken. Een kans op succes, vervulling, resultaten, een toekomst.

Ervaringen COOL

Je kunt het zelf oplossen!
Ik geef nu duidelijk mijn grenzen aan en kan op het juiste moment om hulp vragen. Ik hoef niet alles perfect te doen. Een fout voelt steeds minder als falen en als zwakte. Ik ben heel blij dat ik deze opleiding heb gevolgd. Het heeft mij veel rust en meer zelfvertrouwen gegeven. Het is echt mijn gevoel wat ik veranderd heb. Ik ben hier heel blij mee en ook trots op mezelf! (dit had ik eerder nooit gezegd). Ik ben Chiquita dus heel dankbaar voor deze verandering. Ik raad dit anderen ook zeker aan, en zal dit nooit meer vergeten!

Mijn maatje kwijt
Mijn opa was mijn maatje. Toen hij overleed was ik zo verdrietig. Ik dacht dat dat kwam omdat hij dood was gegaan. Maar wat ik niet door had was dat ik dacht dat hij mijn enige maatje was. Ik besef nu dat dat niet zo is. Voel me enorm opgelucht.

Boos op mijn moeder
In de COOL-training kwam ik er achter dat ik nog steeds boos was op mijn moeder. In groep 4 werd ik een keer -per ongeluk – opgesloten in het speelgoedhok. Ik heb mijn moeder dit altijd verweten. Onbewust. Zij had mij alleen gelaten. Vanaf dat moment heb ik haar altijd geclaimd. Ik begrijp nu waar het vandaan komt en kan het nu loslaten. Het had niets met haar te maken.

Lees de ervaringen van moeder en dochter, gepubliceerd in de bijlage “de Vrouw” van de Telegraaf. Klik hier

BLOG
Het is heerlijk om met jongeren te werken. Een vak leren ze op school, maar hoe los je problemen op met je vrienden of vriendinnen, leerkrachten, ouders, collega’s. Dat leerden de leerlingen van Cibap Business in Zwolle in de COOL-training. Blij ben ik met het animatiefilmpje dat zij na afloop hebben gemaakt. Over hoe simpel een conflict kan ontstaan. Gewoon omdat je een beeld hebt van iemand. En dat beeld bepaalt je gevoel en je gedrag. Van de meeste beelden zijn we ons niet bewust. Maar ook deze beelden bepalen hoe je je voelt.

Zo vertelde Lisa over een voorval tussen haar vriend en haar. Een opmerking van hem was in het verkeerde keelgat geschoten. Hoe kon hij zoiets zeggen! Zij was ervan overtuigd dat haar vriend niet van haar hield, dat zij niet de moeite waard was. Eigenlijk wilde zij de relatie verbreken. Het voelde niet meer goed. Lisa gaf aan van dat onmachtige gevoel af te willen. En ging aan de slag met de tools van cool.

Wat heb je precies waargenomen en is het ook waar? Of is het wat je denkt te zien of te horen een gedachte, een mening die misschien niet waar is? Het is een wereld van verschil. Het is het verschil tussen gelijk en geluk. Lisa ontdekte dit, koos voor geluk. Zij straalt weer. Wat een mooi vak!

Wat vind je van het filmpje? Ik ben benieuwd.

Meer weten over COOL:  vanharte@wel-com.nl