Wil je het anders? Het kan!

Chiquita Welmerink

What's in a name?

Ik ben geboren in 1959 als tweede dochter in een sportief gezin van vier dochters. Ik ben opgegroeid op het platteland en kijk terug op een onbezorgde sportieve (hockey) jeugd. Ook al werden de bananen Chiquita genoemd toen ik een jaar of 8 was, mij deerde dat niet.


De onbezorgdheid verdween echter wel drastisch toen mijn vader overleed in 1980 en twee jaar daarna mijn oudste zus. Ik voelde me enorm machteloos. De realiteit begreep ik wel, maar hoe los je dit gevoel op? Ik had geen idee. Je moet door en dat deed ik ook. Ik maakte mijn rechtenstudie af en nam de impact en gevoelens van onrecht mee in mijn rugzak.


Vanaf 1984 heb ik als advocaat gewerkt. Natuurlijk is het leuk een zaak te winnen, maar ook al win je een strijd, er is ook een verliezer. Het gevoel van recht vind je niet in een wetboek.

Toen ik in 1998 ontdekte dat ik de impact van (pijnlijke) gebeurtenissen kon oplossen, ging er een wereld voor mij open. Wat een verademing!  Het heeft mijn leven en mijn vak veranderd.


Angst voor de dood, werd liefde voor het leven. Ik voelde me vrij van mijn eigen last en ontdekte dat er zoveel meer mogelijk was dan ik had kunnen bedenken.

In 2001 startte in mijn eigen onderneming (WEL-COM). Inmiddels heb ik samen met mijn team, duizend+ mensen opgeleid, getraind en begeleid als mediator of coach. Mijn dossiers zijn dun gebleven. Ik kan effectief bijdragen en behoud mijn energie.
Win-win op alle fronten!

Hoe je dat doet, dat deel ik graag. 


Echte oplossingen

Toen ik eenmaal ontdekte dat conflicten op te lossen zijn zonder wetboek, ging er een wereld voor mij open.

Wat een verademing en wat een rijkdom.


Inspirerend spreker

theatermaker, interactief, ervaringsdeskundig,
authentiek en ontwapenend


Inspirerend spreker
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Theatercollege of lezing

BIJWONEN OF ORGANISEREN?

Regelmatig geeft Chiquita lezingen op verschillende locaties in het land, voor bedrijven, organisaties, serviceclubs en sportverenigingen. Op inspirerende wijze deelt zij haar ervaringen op het gebied van het oplossen van conflicten.

Chiquita verstaat, begrijpt en haakt zonder moeite in op wat er speelt en belangrijk is.

Je snapt het als je het door hebt
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

In de media

DEEL WAT VERSCHIL MAAKT

Op authentieke en natuurlijke wijze is Chiquita in staat om alledaagse problematiek bespreekbaar te maken. Daarbij reikt zij praktische tools aan waar lezers, luisteraars en kijkers  meteen iets aan hebben.  

Je snapt het als je het door hebt, dan wordt het licht waar het donker was. Een lach na een traan.

Leiderschap
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Leiden of lijden

CREATIVITEIT ONTSTAAT ALS VANZELF
Wanneer de angel er uit is en je weet waar je naar toe wilt, dan wordt het gemakkelijker en leuker. Dan pak je de leiding in je leven terug en neem je anderen mee. Dan maak je van je team een winnend team. Dan komen de oplossingen als vanzelf. Dan win je samen. Elke organisatie heeft leiders nodig die dit verschil kunnen maken.
Tijdens één van onze Rotary-bijeenkomsten hield Chiquita een lezing over transformatieve mediation. Nu hoor je de laatste tijd veel over dit onderwerp en zelf stond ik er nogal sceptisch tegenover.  Hoewel het werkzame leven al een tijdje achter me ligt, vielen bij deze presentatie toch bepaalde puzzelstukjes op hun plaats m.b.t. minder gemakkelijke situaties in mijn baan en de manier waarop ik daar toen mee ben omgegaan. Ik ben ervan overtuigd dat, wanneer ik de opgedane kennis van deze avond  destijds in praktijk had kunnen brengen, ik  bepaalde vervelende situaties (waar iedereen in zijn werkzame leven vroeg of laat mee in aanraking komt) anders zou hebben aangepakt. Ik raad iedereen dus aan om voor het tijdstip van pensioneren de TOPopleiding te volgen!
Joke Vrolijk-Bollen/vh Manager Corporate PR bij Wehkamp.nl

Be the change

First they ignore you, 

then they fight you,

then they understand

and then you win. 

Gandhi

arrow_drop_up arrow_drop_down