Teleurstelling? Kans op een echte oplossing!

Herman Finkers schreef er een boek over: De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door. Ik hou wel van die Twentse humor. We hebben er allemaal mee te maken. Resultaten die tegenvallen. In je werk, op het sportveld, in je familie. De hele wereld geeft je een advies en niets helpt. Onbewust en onbedoeld blijf je er in hangen. Hoe los je dit op?

Gisteren sprak ik met Rosine. Een skype gesprek van nog geen twee uur. Haar issue leek te gaan over tegenvallende resultaten. Maar niets is wat het lijkt.

En mocht je denken dat dit typisch iets uit België is? Ook dat is niet wat het lijkt.

Ieder mens heeft een verhaal en in dat verhaal schuilt het verhaal van de mensheid. Dat is wat ik graag deel, want door dat te begrijpen kunnen we ogenschijnlijke tegenstellingen echt overbruggen. Tussen mensen, volken, landen. Elke keer begint het bij jezelf en hoe mooi is het dat je een ander niet nodig hebt om het probleem met die ander op te kunnen lossen. Rosine deed dat in het issue wat zij had met haar moeder, terwijl zij dacht dat dat niet speelde. Hoe mooi is het om een schakel te kunnen zijn en oud zeer op te ruimen.

“een jaren oude pijn heb ik eindelijk kunnen afschudden en kan weer een beetje meer #authentiek zijn”.

Reacties