Dat kan niet waar zijn!

“Tomaten zijn giftig. Die kun je beter niet eten.” Dit klinkt je misschien nu bizar in de oren, maar tot laat in de 19de eeuw was dat de waarheid over het eten van tomaten. En die waarheid duurde al meer dan 100 jaar.

Waar kwam dat idee vandaan? Mensen van enige welstand aten van tinnen borden. Wanneer dit metaal in aanraking kwam met vocht van tomaten kwam er een chemische reactie. Mensen gingen niet dood door het eten van de tomaat, maar door loodvergiftiging. Toch kreeg de onschuldige tomaat de schuld. De pizza maakte daar een eind aan, rond 1870.

Niets is wat het lijkt.

Hoe zouden mensen over 100 jaar terugkijken op deze periode? Hoe kijk jij er nu naar? Welke standpunten heb je ingenomen en voor waar aangenomen?

Het is moeilijker om een vooringenomen standpunt te wijzigen dan een atoom te splitsen. – Albert Einstein

In conflicten of hardnekkige discussies herken je dat vast. Mensen die lijnrecht tegenover elkaar staan. Het is niet verkeerd, wel menselijk. Hoe jij naar iets kijkt is waar voor jou. Neem bijvoorbeeld iets simpels als een kopje. De één ziet een oor, de ander niet. Het hele kopje is nooit in één blik te zien. De waarheid bestaat dus niet, en ligt ook niet in het midden.

Hoe los je dan de tegenstellingen op? Vechten, vluchten, elkaar overtuigen of negeren? Er zijn veel variaties denkbaar. De vraag is of het dan is opgelost en of je ook echt tevreden bent?

Gelukkig is er meer mogelijk en daar hoef je geen 100 jaar op te wachten:)

Wil je weten hoe dit werkt? Ik laat het je graag zien. Je kunt je nog aanmelden voor de online webinar die ik deze week geef op 25, 26 of 27 november onder het motto: niets is wat het lijkt.

Op vrijheid, verbinding en resultaten waar je blij van wordt.

Alle liefs,

Chiquita