Zomerspecial 3: bekeken op de camping
20 juli 2017 
in Blogs
1 min. leestijd

Zomerspecial 3: bekeken op de camping

Ik herinner mij nog goed de kampeervakanties. Als de familie Flodder togen wij bepakt en bezakt richting het zuiden. Een auto met aanhanger, waarin de tent met de kampeeruitrusting. Alles ging mee, wij waren goed voorbereid. Mijn man zag het inpakgedoe vaak met lede ogen aan. Automatisch had hij dit aan mij toebedeeld. En ik vond het prima. Onderweg verloren we meestal wel iets als een slaapzak of kussen, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een avontuur.

Eenmaal op de camping stonden we voor de volgende uitdaging. De tent opzetten. Het was weer een jaar geleden en tja, dan weet je het niet meer, welke stokken moest je ook al weer gebruiken? En hoe leuk is het dan wanneer je het gevoel hebt dat alle campinggasten voor hun eigen tent heel relaxed naar jou kijken en meewarig hun hoofd schudden, wanneer het niet lukt. Ineens lijkt het een slecht idee om te kamperen. Waarom niet gewoon een huisje huren of thuis blijven?! De kinderen rennen alle kanten op en hebben honger. Mijn man doet er nog een schepje boven op en zegt: “dit is echt de laatste keer”. Tja, dat zijn van die momenten dat je denkt: Inderdaad, dit nooit weer. Hoezo lekker relaxed op vakantie. Niets van dat alles.

Emoties gieren door je lijf. Woede, onmacht en teleurstelling. Het liefst ben ik op zo’n moment gewoon onzichtbaar. Herken jij dat ook? Heb jij daar ook wel eens last van? Toch kun je niemand verantwoordelijk stellen voor jouw eigen gevoel. Gevoelens zijn nu eenmaal persoonlijk. Wees blij! Haal diep adem en vraag geheel tegen je natuur in om hulp. Of lach om dit stukje theater wat je zelf opvoert.

TIP: Je kunt niets verkeerd doen! Keep smiling!

Heb je ook een tip? Deel het graag hieronder.

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet. Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook. Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden. Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen