Mag ik je aandacht?
03 juli 2020 
in Blogs
1 min. leestijd

Mag ik je aandacht?

Wat was het leuk om deze week met Miranda Kruse samen een masterclass te geven over zichtbaarheid.

Het is Miranda’s vak om mensen te helpen zichtbaar onder de aandacht te komen. Je zou denken dat je dan weet hoe het werkt. Maar niets is wat het lijkt. Ik herinner mij dat we elkaar jaren geleden voor het eerst ontmoeten bij een ondernemersclub. Heel stoer had zij een kleed gemaakt met een “middenstip” en vroeg: “Wie wil er aandacht?” Ik vond het leuk en sprong op de stip en had geen idee wat ik zou zeggen. Later vertelde zij mij dat ze het doodeng vond om dit te doen en mij zo stoer vond. Ik had er niets van gemerkt. Voor mij was zij de held.

Ik sprong en voelde mij vrij als een kind dat weer even spontaan op de tafel springt en gek doet. Ken je dat? Eerlijk gezegd had ik dat afgeleerd. “Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg” zei mijn moeder. En dan deed ik dat, omdat ik dacht dat dat zo hoorde. Maar de spontaniteit en dat wat je echt wilt laten zien verdwijnt daarmee, eerlijk gezegd zonder dat je er erg in hebt.

Als je je daar bewust van bent, kun je het weer anders doen. En wat ben ik zelf blij dat ik dat herontdekt hebt en steeds vaker zichtbaar durf te zijn. Niet zozeer dat anderen je kunnen zien, wel dat ik het gevoel heb mezelf te kunnen zijn, precies zoals ik wil zijn. Je vrij voelen en toch ook verbonden. Kinkt logisch en toch is het dat niet.

Om verschil te maken, is het toch handig om je te laten zien. En niet als een kunstje maar authentiek, zodat je je gehoord en gezien voelt, vrij van welke geconditioneerde ballast dan ook. Vrij ook zodat je je energiek voelt en er niet op leeg loopt. En dat vraagt moed, maar dan heb je ook wat:)

Samen met mijn team zijn we (nu nog wel achter de coulissen) volop bezig met nieuwe activiteiten. En daar ben ik super enthousiast over. Daarover later meer.

Alle liefs,

Chiquita

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet. Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook. Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden. Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen