Eat Pray Love... En doen!
26 september 2019 
in Blogs
0 min. leestijd

Eat Pray Love... En doen!

Ik was met mijn dochters bij een lezing van Elizabeth Gilbert. Schrijfster van Eat, Pray and Love. Heel inspirerend! Zij vertelde over hoe zij eindelijk had besloten om echt te gaan schrijven:
“Stop met te doen alsof als je echt iets wilt.”
Het zette mij weer even aan het denken. Hoe vaak zeggen we niet dat we moeten stoppen met roken, maar niet vandaag. Hoe vaak zeggen we dat er iets aan het klimaat moet veranderen, maar ik kan niets doen. Hoe vaak zeggen we niet dat het goed is om te bewegen, maar ik heb het te druk. Zo menselijk en zo hardnekkig. Ik doe het ook, totdat ik het door heb.
Praten over het schrijven van een boek gaat mij goed af. Het echte schrijven is een ander verhaal. Elizabeth hield mij een spiegel voor. Confronterend, maar heel helder.
 
 https://vimeo.com/362544268

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet. Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook. Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden. Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen