Gastblog: Make peace with your past
31 oktober 2019 
in Blogs
2 min. leestijd

Gastblog: Make peace with your past

Door: Mariska Harperink
Deelnemer opleiding Transformatieve Conflictoplossing

“Wat ga je doen? Transformator wat?”
“Transformatieve conflicthantering en coaching, waarbij je echt de angel eruit haalt in plaats van een pleister erover heen plakt terwijl de angel eronder blijft prikken…”

“Ok, het klinkt wel alsof het bij jou past, maar ik ben benieuwd”

Benieuwd…dat was ik ook!

Wie mij 3 maanden geleden verteld had, dat ik weer contact zou hebben met mijn vader sinds 19 jaar, dat ik om zou kunnen gaan met mijn kinderen vanuit zoveel meer ontspanning en ik zelfs mijn schoonouders zou gaan waarderen… Sterker nog… Dat ik nu kan zien hoe moeilijk IK het ze eigenlijk heb gemaakt, die zou ik hebben uitgelachen!

Want het probleem lag toch helemaal niet bij mij? Ik zag alles al, hielp al op vele plekken de verbinding te herstellen en mensen in hun kracht te zetten, zette liefde op de kaart. Ik was een groot, warm, wandelend hart op pootjes… Toch??

Maar mijn eigen shit? Die was nog niet opgeruimd! En bleek overal doorheen verweven te zitten.

Het mooiste inzicht was toen ik erachter kwam dat ik al die tijd in cirkeltjes ronddraaide om mijn eigen angel heen. Aan de ene kant, gespannen bewijzen dat ik WEL om van te houden ben, aan de andere kant (onbewust) continu op zoek naar bevestiging dat dat niet zo is… nu snap ik ook waarom ik altijd zo moe was, vaak prikkelbaar en snel geraakt.

Het feit dat we innerlijk twee werelden hebben, de liefde en de angst en dat wij zelf een keuze hebben welke van de twee we aandacht geven en dus laten groeien, dat wist ik al wel.

Maar jeetje wat is dat moeilijk als je niet weet hoe…

Je kunt 1000 affirmaties doen of oneindig veel oncomfortabele meditatiesessies en heel wat verschillende therapieën volgen, maar onbewust draai je in het zoveelste cirkeltje rond en blijft die angel zitten prikken.

Bij mij was het zelfs zover dat ik aan het overwegen was mijn geweldige relatie te verbreken. Met mijn man, de man waar ik ontzettend veel van hou, de vader van mijn 2 lieve kindjes. Als je eigenlijk al 12 jaar aan het bewijzen bent dat je niet om van te houden bent, kan ik je vertellen, daar wordt het niet heel veel gezelliger van in huis ;).

Uit het cirkeltje stappen, zien wie je bent en wat je doet en verantwoordelijkheid nemen voelt zo ontzettend goed. Het is alsof je de kans krijgt de ander en jezelf weer opnieuw te ontmoeten.

Ik zie nu wie ik ben als ik in mijn angel schiet, maar ik weet ook hoe ik er weer uit kan komen, en dat gaat al redelijk vlot, het wordt steeds makkelijker hoe vaker je het oefent.

Ontzettend dankbaar voel ik mij voor de kans om deze prachtige opleiding te hebben mogen doen.

Het heeft mijn pad helder gemaakt; gezin-relatie en -familie mediation / coaching!
Daarnaast zou ik graag teams, samenwerkingsverbanden en woongroepen ondersteunen bij het vinden van de eventuele angel(s) in hun organisatie en het opzetten van een cultuur die zorgt voor verbinding, ondersteuning en vooral veel leef- en werkplezier.

Want wat we allemaal het liefste willen, is in verbinding met de mensen om ons heen, een zinvol en liefst ook een beetje leuk en gezellig leven doorbrengen hier op de wereld. En dat is wat deze opleiding mogelijk maakt!

 

 

 

 

 

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet. Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook. Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden. Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen