Piano spelen tijdens de Topopleiding
07 november 2019 
in Blogs
1 min. leestijd

Piano spelen tijdens de Topopleiding

Herinner je je nog dat ik een paar weken geleden een blog schreef over: Take 5?

Eén van de deelnemers aan de TOPopleiding is pianist. Ik vroeg hem of hij dat nummer kon spelen. Zo gemakkelijk kwam ik er niet van af. Hij zei: “Ik wil het doen, maar samen met jou. Jij speelt de rechterhand en ik de linker”.

Deze reactie had ik niet verwacht, maar ik vond het gaaf. Wanneer je conflicten wilt oplossen dan vinden we ook dat een ander dat eigenlijk zou moeten doen. Die ander is immers de oorzaak van het probleem. Die ander gaat alleen niets doen. Dat had deze deelnemer al goed begrepen en hij legde de bal bij mij. Wat wil jij? Ik dacht na. Wat wil ik? Weer studeren? Achter de piano? Heb ik daar tijd en zin in? Allemaal redenen om het niet te doen, en ook redenen om het wel te doen. De kick, de behoefte aan meer muziek in mijn leven. De uitdaging. Ik houd er van. Niet weten of het gaat lukken en het dan toch gaan doen.

Op de laatste dag van de opleiding, kropen we samen achter de piano.
Wil je weten hoe het is afgelopen? Klik hier voor: Take 5 part 2

Wanneer je een conflict wilt oplossen begint dat ook met dezelfde wil. Het is het antwoord op de vraag: wil je een oplossing waar je tevreden mee bent? Wil je het anders? Wil je van dat rotgevoel af?
En als het antwoord ja is, dan is alles altijd mogelijk! Ook al denk je van niet, ook al heb je alles al geprobeerd. Waar een wil is zijn er ontelbare mogelijkheden. Bedenk maar hoe het er uit ziet wanneer het issue verdwenen is. Hoe voel je je?

Alles begint met die eerste stap. En dat hoef je niet alleen te doen. Neem contact op wanneer jij die stap wilt maken.

Zo simpel is het!

Ik heb gezegd dat ik in het theater ga met een prachtige groep mensen, muzikanten om de kunst en kracht van transformatieve conflictoplossing te delen. Ik wil dit. En daar begint het mee. Het klopt met mijn hoofd en hart en ik word er super blij van. Weet ik of het gaat lukken en of het fantastisch gaat zijn? Geen idee. Natuurlijk kan ik falen, maar als ik dat doe dan doe ik dat voor iets wat ik zeer de moeite waard vind. Dus als er één iemand in de zaal zit, die denkt: wow. Ik kan het anders doen. Ik weet nu wat ik moet zeggen in mijn relatie thuis of op het werk…… Dat is het verschil wat ik wil laten zien. En dat gaat ook gebeuren.

Zou theater “De rode hoed” haalbaar zijn, wanneer ik dat wil? Mooie uitdaging!

Wil je meedoen en bijdragen? vanharte@wel-com.nl

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet. Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook. Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden. Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen