Ben jij een leider die verschil wil maken ?

Wil je mediator of lifecoach worden?
Wil je vaardigheden leren waardoor jij tegenstellingen kunt overbruggen?
Ben je resultaat gericht?

Leer de exacte methodiek die beklijft en die je direct kunt toepassen. 

Voor jezelf en/of anderen.
Draag bij aan vrijheid in verbinding
met positieve energie en veel voldoening!

20 jaar+

ervaring

1000+

deelnemers

transformatieve

mediation

conflictoplossing

leadership & lifecoaching

Hoe komt het dat de één wel wil meewerken aan een oplossing terwijl anderen in de weerstand schieten en met geen mogelijkheid in beweging te krijgen zijn?


In tijden van onzekerheid reageren mensen allemaal anders. Het ene bedrijf is heel succesvol in tijden van een crisis, het andere bedrijf dreigt af te stevenen op een faillissement.

De één ziet kansen en een toekomst voor zich. De ander blijft hangen in besluiteloosheid. De één vind het heerlijk om thuis te werken, de ander wordt er knettergek van.

Conflicten en crisissen zijn van alle tijden.
De gevoelens van machteloosheid zijn heel herkenbaar. 

De realiteit begrijp je wel, maar hoe kom je weer in je kracht?
En hoe kun jij effectief bijdragen zodat je je doelen kunt bereiken waarbij iedereen wint.
Dat is de kunst en kracht van de WEL-COM-methode,
de kunst van transformatieve conflictoplossing.

Begin zelf met de verandering die jij wilt zien

Leer door te ervaren en draag bij

Je kunt je nu aanmelden


TOP Opleiding Transformatieve Conflictoplossing
(mediation & lifecoaching)

Het overkomt ons allemaal

Een situatie die je niet hebt gewild. Het kan alles zijn. Een ontslag, een reorganisatie, fusie, scheiding, tegenvallende resultaten, gezondheidsperikelen, werkdruk, spanningen in relaties. Je herkent het vast of ziet het bij anderen.

Het is normaal en menselijk. De kunst is het op te lossen naar tevredenheid, zodat je vrij van de ballast verder kunt.


 • Wil je leren hoe jij zelf problemen kunt oplossen, effectief en duurzaam?
 • Wil jij begrijpen waar het in de communicatie echt over gaat?
 • Wil jij bijdragen aan vrijheid, verbinding, vrede en geluk?
 • Wil jij een transformatief en inspirerend leider zijn? 
 • Mediator en/of coach worden die het verschil kan maken? 
 • Wil je jezelf ontwikkelen en verder groeien? 
 • Effectief leren communiceren, krachtig en vanuit het hart? 
 • Tijd winnen en het gevoel hebben dat je zinvol bijdraagt?
 • Samen leren in een groep gelijkgestemden?


Ben je bereid op onderzoek te gaan? En wil je resultaten die jou vervulling geven?
Dan zit je goed!

 

Ik wil meedoen! 


Wat deelnemers zeggen

Transformatieve conflictoplossing is de meest natuurlijke, doelmatige, goedkoopste, bevredigende en boeiendste vorm van conflictbeslechting. 

De boodschap van Wel-com is dat juridische conflictbeslechting en de huidige vormen van mediation te beperkt zijn omdat een conflict bestreden moet worden bij de bron: ons eigen gevoel bij het door de ander aangedane “onrecht”.

En deze boodschap wordt helder en concreet overgebracht zodat je het werkelijk begrijpt en kunt toepassen.

Mr Otte Strouken-Busink, oud-advocaat, mediator, bestuurder
De gedrevenheid en betrokkenheid van de trainers met hun warme persoonlijkheden en de inhoud van de opleiding hebben tot op heden nog steeds invloed op de wijze waarop ik invulling geef aan mijn werk als coach (met paarden), counsellor, mediator en trainer bij mijn eigen organisatie Macbalans. “Niets is wat het lijkt” en “blijf in de liefde”, dat zijn slechts enkele waardevolle en mooie uitspraken die nog steeds resoneren. Een opleiding bij Wel-Com is een cadeau voor jezelf en jouw omgeving.
Francis Mac Donald, counsellor, mediator, trainer Macbalans

Chiquita is een vrouw met een missie. Ze geeft nooit op en is 100% gecommitteerd het verschil te maken. Zij is in staat je te helpen mentale barrières te slechten die onoverbrugbaar lijken. 

Haar trainingen zijn lifechangers en aan te raden voor iedereen die het beste uit zichzelf en anderen wil halen.

Ik heb heel veel trainingen gedaan, maar deze opleiding gaat precies over de essentie. Zonder zweverigheid, met praktische handvatten. Aanrader!

Toine Beljaars, ondernemer, toezichthouder

Wij willen dat jij succesvol bent

Het begint bij ieder van ons

We hoeven je niet te leren hoe anderen ruzie maken:) Wat we je leren is hoe jij daarin het verschil kan maken. Om conflicten voor anderen op te kunnen lossen, dien je eerst zelf te ervaren hoe dat werkt. Vergelijk het met leren fietsen. Heb je eenmaal ervaren wat balans is, dan kun je fietsen. Dat is een ervaring. Zo gaat het ook bij het oplossen van conflicten. Je leert het door te ervaren. En daarvoor bieden wij een heldere structuur en een stappenplan.

Commitment: het fundament voor succes

Met de wil om te leren en de bereidheid om een zelfonderzoek aan te gaan ga je je doel bereiken. Dat is ook wat je vraagt van je cliënten en de mensen die jij wilt helpen. Hoe je dat doet, leren we je. Zo win je enorm aan tijd en effectiviteit in al je gesprekken. Je verdoet geen tijd meer door aan een dood paard te trekken. Dat werkt voor jou en anderen. Daarbij leer je ook krachtig over tarieven te praten, wanneer je als zelfstandige aan de slag wilt. 

Niets is wat het lijkt

We gebruiken een kopje als metafoor voor elk conflict. We denken te weten wat het probleem is. We wijzen naar anderen, maar het maakt geen enkel verschil. Maar wat is het echte probleem? Hoe komt het dat we elkaar soms goed begrijpen en soms helemaal niet? Wat nemen we waar en wat nemen we voor waar aan? Je ontdekt wat er in de communicatie bedekt blijft. Je wordt bewust van wat er onbewust speelt. Je leert dat neutraliteit een mythe is.

Vicieuze cirkels

Ongemerkt en onbedoeld zitten we gevangen in vastgeroeste patronen die ons in de greep houden, maar ook ons zo maar van slag kunnen brengen in situaties die ogenschijnlijk niets te maken hebben met het verleden. Je leert in de opleiding hoe deze patronen ontstaan en hoe je deze kunt doorbreken. Je leert de feitelijke gebeurtenissen te  scheiden van de impact. Je bent in staat dit inzichtelijk te maken voor anderen. 

Communicatie: helder en authentiek

Je leert helder te communiceren, krachtig vanuit het hart. Authentiek zodat mensen zich gehoord en begrepen voelen. In de veiligheid van het gesprek ben je in staat mensen mee te nemen. Wanneer de angel er uit is ervaren mensen vrijheid, omdat het "kwartje" is gevallen. Dat is de kunst en kracht van transformatie. Ineens begrijp je het en weet je wat je wilt. Alles valt op zijn plek. Tegelijkertijd voel je je weer verbonden en ben je in staat een oplossing te vinden waar je tevreden mee bent. Je communiceert weer op dezelfde golflengte.

Vrijheid en verbinding

Met de verworven inzichten kun je ook verschil maken voor anderen. Je bent de schakel, de verbinder. Je "vertaalt" en je haalt de ruis van de lijn. Je bent in staat anderen effectief te begeleiden en samen te werken. Je leert jezelf te managen, zodat je het verschil kan blijven maken. Met plezier, voldoening en behoud van eigen energie. De methodiek is overal toepasbaar, waar jij maar wilt. Be the change!Van oneindig gedoe naar een oplossing waar jij tevreden mee bent.

Toen ik ontdekte dat je zonder wetboek conflicten kon oplossen veranderde dat mijn vak (van advocaat naar mediator, trainer en coach). Ik won enorm veel tijd en wat mij het meeste raakte was dat klanten tevreden waren met een oplossing die zij zelf wilden. Mensen kwamen weer aan het stuur van hun eigen leven. Precies zoals ik dat zelf ook had ervaren. Sindsdien zijn mijn dossiers dun gebleven, behoud ik mijn energie en draag ik bij aan resultaten die mij een enorme voldoening geven.
Vanaf 2002 hebben ik samen met mijn team, meer dan 1000 mensen getraind in de kunst van transformatieve conflictoplossing (mediation & lifecoaching). Het is een leiderschapsprogramma, waarin je alle mediation- en coachingsvaardigheden leert die verschil maken en bijdragen aan geluk en welzijn.
De WEL-COM-methode is overal toepasbaar (zakelijk en privé) en ongeacht het aantal betrokkenen. Ook al werkt de andere partij niet mee, dan kun je het probleem toch zelf en naar tevredenheid oplossen. En dat is een enorm cadeau voor jezelf en de wereld om je heen. Win-win op alle fronten!

Ik ben auteur van: "Opgelost!"

WEL-COM!

persoonlijk, warm en betrokken.

Twee opleidingen in één:
mediation & lifecoaching

We denken vaak dat waar twee vechten er ook twee nodig zijn om het op te lossen. Dit mag, maar is niet nodig.
De WEL-COM-methode maakt het mogelijk om problemen op te lossen, onafhankelijk van een ander, onafhankelijk van de omstandigheden. Dat maakt dat deze methodiek overal toepasbaar is. 
Wanneer een ander niet aan tafel wil of kan komen, dan heb je toch de mogelijkheid om het echt en duurzaam op te lossen met die ander. Heel effectief en bijzonder. Zo kun je werken als mediator of als life coach. Maar ook als mental coach of business coach, vertrouwenspersoon of manager. De vaardigheden kun je eenvoudigweg overal toepassen, zakelijk of privé. Velen gebruiken de opleiding om zichzelf persoonlijk te ontwikkelen en leiderschapsvaardigheden te leren.
Ben jij de leider die jij wilt zijn in jouw leven? Wil jij leren hoe je tegenstellingen kunt overbruggen, zodat mensen het zelf kunnen oplossen en elkaar weer begrijpen en verstaan? 
Je bent van harte welkom!


De TOPopleiding is erkend door oa MFN, KNB, NOvA, KNMG, ITCO.
 

Duur, studiebelasting en methode

Vier blokken van twee dagen. De eerste dag: van 10.00 uur-ca 18.30 uur, met aansluitend diner. Tweede dag van 9.00 - ca 17.30 uur.
Tussen de blokken krijg je opdrachten om het geleerde in de praktijk te ontdekken, ervaren en toe te passen. Je leert door te ervaren, daardoor beklijft het ook.

Plenaire sessies, subgroepen, onderlinge coaching (buddysysteem), veel oefenen, privé projecten en individuele coaching naar behoefte en op maat.

Praktisch stappenplan en heldere structuur. Uitgebreid studiemateriaal.

Twee zeer ervaren en professionele trainers. Maximaal aantal deelnemers: 8

Leren door te ervaren, dat beklijft

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Er is altijd een oplossing mogelijk

Dat ik oordeelloos kan luisteren en mensen kan laten denken en zeggen wat ze willen, zonder dat ik er boos over wordt. Dat gevoel van vrijheid in jezelf is heerlijk! En dan is alles echt weer mogelijk.

Ms. Nameless
Add Your Stars
Mijn leven is een stuk lichter geworden
Bijzonder aan deze opleiding is dat de manier van werken verder gaat dan wat je op papier kwijt kunt. Het werken met de groep heb ik als bijzonder ervaren omdat het leren “mediaten” niet een kunstje was, maar over echte levens en mensen gaat. Bijkomend is dat ik een aantal vooroordelen die ik had onder ogen heb kunnen zien en daardoor niet meer nodig heb. 
Ms. Nameless
Add Your Stars
Bewustwording van de patronen is onmisbaar
Ik ben me goed bewust geworden van de patronen waarin we als mensen verstrikt raken en hoe dit ons gedrag en onze beoordeling van de buitenwereld beïnvloeden. Dit besef is een onmisbaar instrument in elke mediation en ik ben blij dat ik me daar bewust van ben geworden.
Ms. Nameless
Add Your Stars
€ 4997,- ex btw

TOPopleiding Conflictoplossing

 • Vier blokken van twee dagen (8 scholingsdagen)
 • Acht keer lunch, vier keer diner
 • Uitgebreid studiemateriaal, inclusief het boek "Opgelost!"
 • Coaching op maat en naar behoefte van de trainers
 • Persoonlijke aandacht
 • Een buddysysteem: leren met elkaar en voor elkaar
 • Praktisch stappenplan om het geleerde direct toe te kunnen passen
 • Gratis deelname aan Q&A-sessies binnen de WELCOMunity
Bestel nu 

Wie zijn onze deelnemers?

Transformatief leiderschap

 • mensen die mediation en coach-vaardigheden in hun leven willen toepassen
 • mensen die zich willen ontwikkelen in persoonlijke effectiviteit en leiderschap
 • mensen die beroepsmatig als mediator of coach willen werken
 • mensen met lef, die verschil willen maken
 • mensen: artsen, ondernemers, verpleegkundigen, controllers, topsporters, coaches, trainers, managers, onderwijzers, studenten...
 • mensen: zoals jij en ik

              

FAQ TOPopleiding

Wat is transformatie precies?

Transformatie is het gevoel dat je kent als "het kwartje dat valt". Iets wat in de weg zat is verdwenen. Alsof het is verdampt. Er is iets omgekeerd in je eigen vaste denken, waardoor je je weer vrij voelt en liefde ervaart.

Ik wil geen mediator worden of coach. Kan ik wel meedoen?

Jazeker kun je meedoen. Je hoeft geen mediator of coach te worden om er één te kunnen zijn. De vaardigheden die je leert worden gezien als "tools for live" en zijn overal toepasbaar, waar jij maar wilt.

Wat maakt transformatieve mediation anders dan andere vormen van mediation?

In de WEL-COM-methode halen we de angel uit het conflict. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is echt de kunst. Wanneer de angel er uit is voelen mensen zich bevrijd. Er is inzicht, ruimte en tegelijkertijd voel je je weer verbonden. Je spreekt weer op één golflengte. In die ruimte is alles weer bespreekbaar en mogelijk. Dan kom je ook tot resultaten waar iedereen 100% tevreden mee is. Geen compromis of schikking en geen water bij de wijn, wanneer je daar niet volledig achter staat. Dat is de kunst.

Heb je een (academische) vooropleiding nodig?

Nee, wat we van je vragen is de bereidheid om zelf aan de slag te gaan. Kennis is één ding, wijsheid is iets anders. Onze deelnemers hebben allemaal een verschillende achtergrond. Artsen, onderwijzers, managers, ondernemers. etc. Voor ons is het belangrijk dat je dit wilt aangaan, allereerst voor jezelf. Dat gaat ook werken voor anderen. Twijfel je, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Hoe kun je deze methode toepassen wanneer de ander niet mee wil werken?

Het is onnatuurlijk voor mensen om met "de vijand" aan tafel te gaan. In de praktijk zie je dat mensen individueel bij je komen met hun eigen probleem. Als mediator kun je een brug slaan en de andere partij uitnodigen. Maar wanneer die partij niet aan tafel wil, dan heb je nog steeds last van het probleem. Deze methode maakt het mogelijk om het probleem op te lossen ook al werkt de ander niet mee. Het kan ook wanneer een ander niet bij machte is om aan tafel te komen. Je kunt het dan coaching noemen maar de methode is hetzelfde en ook het effect. Wanneer je jezelf bevrijdt van de last van het probleem heeft dat automatisch effect op de relatie.

Waarin verschilt deze opleiding met andere mediationopleidingen?

Je leert door te ervaren, daardoor beklijft het ook. De hele opleiding is opgezet als een mediaton. Elke fase van het proces doorlopen we. We werken met projecten (jouw eigen casuistiek) en een buddysysteem. Zo leer je met en van elkaar. Je krijgt coaching terwijl je het leert aan de hand van wat voor jou belangrijk is. Geen kunstmatige rollenspelen, geen kunstjes. Daardoor is het tegelijkertijd op maat voor ieder lid van de groep.

Hebben jullie overnachting suggesties?

Jazeker. Goed om hier over na te denken. We raden je aan om niet meer terug te rijden 's avonds wanneer je van ver komt. Uiteraard is het helemaal aan jou wat je prettig vindt. We beschikken zelf over een aantal plekken op de locatie en hebben een lijst met suggesties hier in de regio.

Wat betekent een zelfonderzoek precies?

We gaan ervan uit dat de oplossing van een probleem in jezelf te vinden is. Om die oplossing ook te kunnen vinden, dien je op onderzoek te gaan. Bijvoorbeeld: Wat maakt dat je je geduld verliest in een bepaalde situatie? Hoe komt het dat je onbedoeld partij kiest? Door jezelf beter te leren kennen, ontdek je ook wat we met elkaar overeenkomen en zal je ook effectief kunnen bijdragen aan anderen. Wij geloven dat mensen weten wat zij willen. Het kan alleen niet helder zijn. En daar helpen we bij.

Kan ik mij na afloop laten registreren bij het MFN of een ander register?

Ja dat kan. Voor het MFN-register dien je nog een kennistoets en een vaardigheden toets af te leggen. Andere registers zijn bijv. ADR en ITCO. In de opleiding vertellen we je er alles over, zodat je daarover een besluit kunt nemen wat past bij jou en jouw behoeften.

Geven jullie ook opleidingspunten (PE)?

Ja, deze opleiding komt in aanmerking voor PE/PO punten, afhankelijk van de beroepsgroep. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Is het belangrijk om juridische kennis te hebben?

Nee, als oud-advocaat ben ik daar expliciet over. Het kan wel zijn dat mensen behoefte hebben aan vakgerelateerde kennis, juridisch, fiscaal of anderzins. In overleg met betrokkenen verwijs je dan door naar een deskundige die antwoord heeft op een specifieke vraag. Wanneer mensen een huis willen verkopen, doen ze dat via de makelaar en een notaris. Ieder heeft zijn eigen vak. Belangrijk is dat jij bewaakt wat van jou is en dat je je niet begeeft op een terrein wat niet je expertise is. In ons netwerk hebben we overigens heel veel expertise waar je een beroep op kunt doen, indien nodig. Wanneer mensen geen ruzie hebben, hebben ze ook geen jurist nodig, toch? Het belangrijkste is dat jij helpt om die ruzie op te lossen en dat leren we je graag.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, dat kan. We bieden de mogelijkheid om in drie termijnen te betalen. Je betaalt dan iets meer.

Wat als ik al mediator ben? Is er een overlap met andere opleidingen?

Wij hebben veel mediators opgeleid die hun basisopleiding elders hebben afgerond. De praktijk wijst uit dat deze opleiding in opzet en methodiek een andere aanvliegroute heeft. Daardoor wordt er geen overlap ervaren. Integendeel het vult aan en voegt toe.

Kun je de methode leren in zo'n korte tijd?

Ja, we geven de opleiding nu bijna 20 jaar. En elke keer weer zien we de resultaten van onze deelnemers. Het is geen pil voor het eeuwige geluk, wel een zeer effectieve methode om problemen op te kunnen lossen, hoe complex ook. Het gaat over bewustwording, inzichten en actie. Vergelijk het met het leren fietsen. Wanneer je eenmaal hebt ervaren wat balans is, dan kun je het ook. Het is aan jou hoe vaak je op de fiets gaat zitten om er steeds beter in te worden. Maar eenmaal ervaren, dat beklijft!

Zijn de blokken telkens twee hele dagen? Ik weet nog niet of ik die tijd kan vrijmaken.

Vier blokken van twee dagen. Het is een bewustwordingsproces. Tussen de blokken heb je steeds twee weken tijd om het geleerde in de praktijk te brengen en je voor te bereiden op het volgende blok. Wanneer je wilt deelnemen is het belangrijk die dagen te blokken in je agenda. Dan haal je het meest uit de opleiding en bovendien wil je niets missen van je eigen proces en dat van de groep. Wil je overleggen neem graag contact met ons op. We denken graag met je mee.

                                   

Vrij en blij

wel-com

Reserveer je plek 

Wanneer wil jij beginnen?

Groep 88

Start 30 mei

vier blokken van twee dagen

WELKOM

Opgelost_chiquitawelmerink

30 en 31 mei

13 en 14 juni
27 en 28 juni
11 en 12 juli

Groep 89

Start 26 september

vier blokken van twee dagen

WELKOM
Opgelost_chiquitawelmerink

26 en 27 september
10 en 11 oktober
24 en 25 oktober
7 en 8 november

MFN geaccrediteerd

WEL-COM is een door het MFN erkend opleidingsinstituut. Indien je de opleiding met succes hebt afgerond, kun je je laten inschrijven in het MFN-register. We informeren je graag over de mogelijkheden en voorwaarden.

Klaar voor de start?

Meld je hier aan