Uit hetzelfde nest
31 december 2015 
1 min. leestijd

Uit hetzelfde nest

Wij komen uit hetzelfde nest. Vier meiden. Heel gezellig. Toch hadden we vroeger de nodige ruzies. Over van alles en nog wat. Vooral met mijn twee jaar jongere zus Yvette. Eerlijk gezegd was ik jaloers op haar kwaliteiten als hockeyster. En zij was jaloers op het feit dat ik goed kon studeren. We wisten dat overigens niet van elkaar. In ieder geval wisten we niet wat  ons af en toe zo verdeeld hield. We hadden er geen last van dachten we. We accepteerden het zoals het was, dachten we. Stomverbaasd was ik dan ook dat Yvette wilde deelnemen aan de allereerste Mediationopleiding, nu bijna 15 jaar geleden. Het was heel bijzonder. Het heeft onze relatie enorm veranderd, verdiept. Er is zoveel meer mogelijk, wat ik niet eens kan beschrijven, wanneer de angel er uit is. Dat wat ons onbewust verdeeld hield heeft plaats gemaakt voor verbinding, meer samen.

De passie om verschil te maken heeft haar ook geraakt, zo zeer dat we nu ook al weer jaren samen werken. Zoals in de TOPopleiding Mediation & LifeCoaching die wij met heel veel plezier, succes en vervulling geven. Mensen tools meegeven zodat zij zelf in staat zijn tegenstellingen te overbruggen. Hoe ongelofelijk fijn dat is om te zien wat er dan weer mogelijk is in families. Mensen die uit hetzelfde nest komen. Ik had het mij niet voor kunnen stellen dat ik dat juist met Yvette zou doen. En wij doen meer, zoals zwichten voor een nieuwe pup: Perro en Paco. Twee broers uit hetzelfde nest. Met uitvliegende kinderen voorkomen wij op deze wijze meteen het lege nest syndroom. Daar komen we gewoon niet aan toe. En onze kinderen komen heel graag thuis voor een pup. Haha. Dubbel genieten. Missie geslaagd!

Download het gratis ebook: “Wat er is gebeurd kun je niet veranderen. Wel wat het met je doet!”

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet. Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook. Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden. Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen