Voel jij ook de verdeeldheid in families, tussen landen, in de wereld?
10 maart 2022 
1 min. leestijd

Voel jij ook de verdeeldheid in families, tussen landen, in de wereld?

Voel jij ook de verdeeldheid in families, tussen landen, in de wereld?

Ik wel en ik zie het dagelijks in de praktijk. Onlangs sprak ik een man die de oorlog in zijn land Somalië was ontvlucht. Hij vertelde hoe blij hij was dat hij in Nederland veilig was. Inmiddels woont hij al meer dan 30 jaar in Nederland.

"Ik was dubbel gelukkig toen ik in Nederland een Somalische vrouw ontmoette. Ik heb dit altijd gewild en wist dat mijn familie trots op mij zou zijn."

Samen kregen zij twee kinderen, toch hield de relatie geen stand.

"Zelf kom ik uit het zuiden van Somalië en mijn vrouw uit het noorden. Tussen het noorden en zuiden woedt al jaren een strijd. Het noorden wil onafhankelijk worden, het zuiden wil één Somalië en geen verdeeldheid. Dat is ook wat ik wil.
En zo wil ik ook onze kinderen opvoeden. Mijn vrouw ziet dat héél anders." 

De verdeeldheid in het land van herkomst, werd de verdeeldheid tussen hen twee. De kloof bleek onoverbrugbaar. Een scheiding leek de beste oplossing.

De strijd ging door over geld en de omgang met de kinderen.

"Ik dacht dat dat opgelost zou zijn wanneer we eenmaal gescheiden zijn. Ik heb er veel stress van en mijn werk lijdt er onder. Ik had het me heel anders voorgesteld."

In het gesprek werd duidelijk waar de verdeeldheid precies over ging. Waar de gevoelens van onmacht en alleen-zijn vandaan kwamen en hoe je dat kunt oplossen zodat je je wel vrij voelt, wel verbonden.

Elke strijd die je kunt oplossen voorkomt de volgende, omdat je weet hoe je het kunt oplossen als je het even niet helder hebt.

En elke keer ben ik weer ontroerd wanneer ik de kwartjes zie vallen. De opluchting dat iets echt opgelost is.

Voor mij: dunne dossiers en enorm veel voldoening.

Wil je meer weten over deze methodiek van conflictoplossing? En wat er precies voor nodig is om de kloof te overbruggen?

Kom op 15 maart of 20 april naar de ééndaagse workshop TOP1day.
Een dag waar je gaat ontdekken wat jij zelf kunt doen, onafhankelijk van een ander of de omstandigheden. Zodat je niet lijdzaam hoeft toe te zien en toch kan bijdragen aan iets dat elke strijd overstijgt.

Met recht een TOPdag, je gaat ontdekken, voelen en begrijpen hoe jij het verschil kan maken. Met gelijkgestemden samen werken aan grenzeloze oplossingen.

Je kunt je 
hier aanmelden.


Op jouw geluk en het verschil dat we samen kunnen maken.

Hartelijke groet,
Chiquita
Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet.Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook.Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden.Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen