Wereldgezondheidsdag  | Hoe is het met jouw stress?
05 april 2018 
in Blogs
2 min. leestijd

Wereldgezondheidsdag | Hoe is het met jouw stress?

Er zijn zoveel opties en zoveel mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Studie, werk, relaties, hobby’s, sport? Het lijkt zo eenvoudig, toch is het dat niet. Kies je voor die ene baan of die andere? Voor die ene partner of juist niet meer. Je hebt ooit ja gezegd, moet het dan ook voor eeuwig zijn? Wat zijn de consequenties van een nee? Wikken en wegen. Bij het idee krijg je alweer stress. En als er iets niet goed is voor je gezondheid dan is het de stress.

Met de Wereldgezondheidsdag in het vooruitzicht (7 april) een goed moment om er even bij stil te staan.

In het werk, maar ook privé kunnen dingen zich stapelen, waardoor er niet zoveel nodig is om een bom te laten barsten of de emmer te laten overlopen.

“Ik ben er klaar mee! Ik stop met deze relatie. Het voelt niet goed.”

Het lijkt zo voor de hand te liggen dat het een juiste keuze is om dan te stoppen en waarschijnlijk heb je veel medestanders die het beamen en je gelijk geven en bevestigen dat het echt een goede keuze is. Bovendien heb je ontelbare voorbeelden die je keuze rechtvaardigen. En ik ben de laatste om dat te ontkennen. Maar voelt het goed?

Is het echt een goede keuze voor jou? Is daarmee het probleem opgelost of verleg je het probleem?

“Ik dacht dat wanneer we gescheiden zouden zijn, dat dan het probleem opgelost zou zijn.”

Een misvatting. Een scheiding is een scheiding.

Het probleem, dat wat eraan ten grondslag lag, de reden waarom je uit elkaar wilde gaan, is van geheel andere orde. Dat heeft met gevoel te maken. Niets meer en niets minder.

Stel dat je in staat zou zijn om dat op te lossen. Dat je je vrij voelt en verbonden?  Dat je niets tegen je zin hoeft te doen, noch water bij de wijn. Dat het mogelijk is een relatie te hebben waarin het okay is om je goed te voelen en je rot te voelen, precies zoals het weer. De ene dag regen, de andere dag zon.

Een relatie waarin je elkaar accepteert zoals je bent en ook zoals je niet bent. Je leuke en je minder leuke kant. Zou dat ook liefde kunnen zijn?

En wat zou je dan doen? Misschien kies je dan wel voor iets wat werkt voor jou en een ander. Een keuze die klopt voor jou, zonder stress. Met hoofd en hart.

Dan kies je misschien wel voor die ene studie of sport die je altijd wilde doen. Of bel je vandaag een oude vriend of vriendin. Of je kiest voor diezelfde partner, omdat je je ineens weer beseft waarom je hem of haar ooit zo leuk vond en je dat niet vergeten bent.

Elke keer weer opnieuw heb je een kans en een mogelijkheid om die weg te bewandelen en te ontdekken wat de beste keuze is voor jou.

En dat vraagt lef om de antwoorden niet buiten jezelf te zoeken, maar juist in jezelf. Wat draagt bij aan jouw geluk? Wat wil jij het allerliefste? En wat is daar voor nodig?

Ik ben benieuwd hoe jij stress aanpakt. Laat het me graag weten!

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet.Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook.Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden.Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen