Aung San Suu Kyi

Onder de indruk ben ik van de Birmese oppositieleidster die een bezoek brengt aan de Chinese president Xi Jinping. En dat op uitnodiging van Xi die daarmee een bestaand patroon doorbreekt. Mooi vind ik dat. Een conflict beginnen en in stand houden is geen kunst. De geschiedenis herhaalt dat keer op keer. We leren kennelijk weinig van de gevolgen. De impact daarvan op onszelf, de pijn, de onmacht, het leed wat jou is aangedaan. Elke keer weer opnieuw is het ook weer een reden om het volgende conflict te beginnen. Menselijk, maar het kan anders! Om daarmee te stoppen heb je lef nodig. Lef om te zeggen: “sla maar, ik sla niet terug”. Wanneer je dat kunt vanuit je hart, met compassie voor jezelf en anderen, dan win je. Daarmee geef je niet toe, je buigt niet. Je blijft staan. De wijze waarop Aung San blijft staan voor haar idealen, voor vrede en voor vrijheid, is voor mij een bron van inspiratie. De film over haar leven: The Lady kan ik je van harte aanbevelen.
Ik ben wel benieuwd wie jouw inspiratiebron is voor vrede en vrijheid. Wil je het delen?

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet. Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook. Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden. Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen