Zout in mijn wond

De dode zee ligt ca 400 meter beneden zeeniveau. Heel bijzonder daar te baden, want zwemmen gaat niet. Tijdens mijn reis naar Israël heb ik het ervaren. Heel bijzonder! Drijven kun je er en je huid wordt er super zacht van. Maar je moet geen wond hebben, want dat prikt als een gek. Misschien werkt het zuiverend, maar met zout in een wond kan de wond niet genezen. Sterker nog het wordt erger. We zeggen niet voor niets dat je geen zout in wonden moet strooien. Toch doen we het vaak. Er gebeurt iets en voor je het weet strooi je zout in een wond. Misschien onbedoeld en onbewust, maar toch. Bijvoorbeeld: je rijdt tegen een paaltje en iemand zegt: “kon je niet uitkijken!” Je baalt al van die deuk en iemand wrijft het er nog even lekker in.

Je had beter je best moeten doen, beter moeten uitkijken, andere keuzes moeten maken. Allemaal zout. Het geneest niet, het lost niets op. Hoe reageer jij op een dergelijke terechtwijzing? Hoe los jij het op wanneer mensen zout strooien in jouw wond?

Ik hoor het graag!

“Wat er is gebeurd kun je niet veranderen. Wel wat het met je doet”. Gratis E-book download je hier.

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet.Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook.Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden.Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen