Als je het kan dromen, kun je het waarmaken!
06 april 2017 
2 min. leestijd

Als je het kan dromen, kun je het waarmaken!

Wanneer mensen ruzie hebben dan lijkt het soms onmogelijk om de kloof te overbruggen en het probleem op te lossen. En al helemaal als je het gevoel hebt alles al geprobeerd te hebben. Toch is niets onmogelijk. Als je het kan dromen kun je het waarmaken. Maar hoe doe je dat dan?

De realiteit snappen we allemaal. Je kunt niet veranderen wat er is gebeurd. Hoe pijnlijk het ook is. Je kunt wel zelf iets veranderen. Neem bijvoorbeeld het verhaal van Ellen. Zij wilde scheiden, maar dat werd niet in dank afgenomen in haar familie. Zij vertelde mij:

“Zoals je weet heb ik jaren geleden een nieuwe keus gemaakt in mijn leven en binnen mijn familie werd dat niet zo fijn ontvangen.  Ik werd daar na een paar jaar toch niet blij van omdat ik door sommige familie leden totaal genegeerd werd op feestjes. Dus dan besloot ik om er maar niet meer naar toe te gaan.”

En zo ken ik vele verhalen. Het lijkt of de liefde van twee kanten moet komen. En als de liefde niet van de andere kant komt, dan heb je zelf een hele goede reden om ook maar niets meer te doen. Het is menselijk. Maar word je er zelf blij en vrolijk van? Voelt het goed?
Wanneer je het anders wilt, dan kan dat ook anders! En dat is goed nieuws. Maar het gebeurt niet vanzelf. Het vraagt inzicht in je eigen aandeel. En daar bedoel ik niet mee dat je schuldig bent, maar gewoon inzicht in wat je zelf doet.

Shit happens, maar je hoeft er niet in te blijven hangen. Integendeel. Je kunt meer dan je denkt! In plaats van te verwachten en te hopen dat de familie iets veranderde, deed Ellen dat zelf. Zij had geleerd hoe je de angel eruit kan halen, zodat je de liefde voor je familie weer voelt, zonder toe te geven, zonder compromissen te hoeven sluiten. Ellen schreef mij:

“Afgelopen weekend ben ik naar de jaarlijkse familiedag geweest. Zonder iets te verwachten maar om iets te brengen. Het was heerlijk en ik voelde me zo rijk. Dankjewel voor wat je mij hebt geleerd.”

Kijk en daar word ik nou weer ontzettend blij van. In een impasse hebben we eenvoudigweg een beperkte kijk op de situatie en ook op een oplossing. Dan zie je de andere mogelijkheden niet meer. Maar gelukkig zijn die er wel. Elke dag een nieuwe kans om iets op te lossen, zodat je je vrij voelt en weer samen.

Op 11 april om 20.00 uur geef ik een speciale (gratis en online) masterclass waarin ik je laat zien hoe je dit soort impasses in de familie of op je werk kunt doorbreken. Gewoon zelf en naar tevredenheid. Precies zoals Ellen dat heeft gedaan.

Je kunt je hier aanmelden. Ook wanneer je niet kunt nodig ik je uit om je aan te melden. Dit keer maak ik een replay, die je de volgende dag in je inbox kunt verwachten. Het is mijn missie om bij te dragen aan oplossingen waar je echt tevreden mee bent!

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet. Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook. Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden. Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen