It takes YOU to tango!
16 juli 2015 
1 min. leestijd

It takes YOU to tango!

Elk jaar vraag ik mijn man of hij met mij op tango les gaat. En elk jaar zegt hij: “dit jaar niet schat.” Wat doe je dan? Ik baal ervan. Het is toch leuk om met mij te dansen?!

Zal ik in mijn eentje op les gaan? Hij houdt mij niet tegen. Maar het is zo’n gepassioneerde dans. Zoveel intimiteit. Kennelijk ben ik ergens bang voor. Misschien word ik wel verliefd op iemand anders. Ik kan natuurlijk een homofiele man zoeken. Ongevaarlijk voor mijn relatie. Maar ja, waarom zo moeilijk doen! Eigenlijk vind ik het toch niet leuk dat mijn man dit niet met mij wil. En zo verstrijken de jaren en zo heb ik elke keer dezelfde tekst. Ik wil wel, maar….

Regelmatig geef ik de workshop: It takes YOU to tango. We denken bij het oplossen van een conflict dat beide partijen aan tafel moeten om het probleem op te kunnen lossen. We zeggen niet voor niets ‘It takes two to tango’, maar voor het oplossen van conflicten heb je echt de ander niet nodig. Dat weet ik al jaren. Natuurlijk is het eenvoudiger wanneer iedereen aan tafel wil of kan komen, maar nodig is het niet. Het begint gewoon bij jezelf. En in mijn geval gewoon bij mij. Als ik wil dansen, echt de tango wil dansen, dan begint ook dit gewoon bij mij.

Terwijl ik in het vliegtuig naar Spanje zit en dit schrijf luister ik naar tango muziek en wordt er weer warm van. Van de passie, het temperament, het verhaal in de muziek. En ik weet het zeker. Vanavond vraag ik hem nog één keer, en als hij nog steeds niet wil, dan ga ik hem er niet meer om veroordelen. Hij hoeft niet te doen wat ik graag wil. Ik accepteer dat nu en wacht niet langer. Ik ga in actie. Na mijn vakantie ga ik ergens de Tango leren. Of misschien begin ik wel gewoon in Spanje? Doe eens gek! Denken in problemen of in mogelijkheden? Ik kies voor het laatste. Daar zit energie in en verheug me nu al op de eerste passen…..

Wil je ook vrijheid en verbinding voor jezelf en anderen? Aan het stuur van je eigen leven en toch win-win?
TOPleiding transformatieve mediation & life coaching start 3 en 4 september.
Gratis informatie-avond op 20 juli of 10 augustus: aanmelden kan hier.

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet. Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook. Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden. Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen