Hoeveel tijd kost een conflict?
28 mei 2015 
0 min. leestijd

Hoeveel tijd kost een conflict?

Eén van onze deelnemers aan de TOPopleiding bemiddelde tussen twee buren, die na 10 jaar eindelijk aangaven dat zij het conflict tussen hen wel opgelost wilden hebben.

Hij schrijft: “Ik ben net terug van een succesvolle bemiddeling. Een bemiddeling tussen buren, die reeds 10 jaar in onmin naast elkaar leven (vanaf het eerste moment dat ze naast elkaar kwamen wonen!!). Vanavond een gesprek van 19.00 – 20.30 u. In een gesprek van 1,5 uur is veel pijn en onbegrip over tafel gegaan en is er vervolgens verbinding ontstaan. Na 1,5 uur gaan partijen met de oplossing de deur uit, met tevens de intentie om vanaf heden als goede buren naast elkaar te leven!!  Onvoorstelbaar, maar waar: 10 jaar tegenover 1,5 uur…..”

Het is niet goed of fout om zo lang te wachten. Maar wanneer jij ergens tegenaan loopt en je wilt een oplossing waar je echt tevreden mee bent, dan kan dat! Bijvoorbeeld door vandaag de eerste stap te zetten met uit te spreken dat je dat wilt. En waar nodig ondersteunen we je graag op jouw weg, zodat jij wint. Je bent vanharte@wel-com.nl

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet.Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook.Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden.Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen