Mijn moeder liegt!
19 januari 2017 
1 min. leestijd

Mijn moeder liegt!

Wat een leuk uitje zou moeten zijn, veranderde in een drama, dat de rest van haar leven zou beïnvloeden. Samen met je moeder naar de stad. Gezellig al die mensen op de markt. Je komt ogen tekort.
Monica was vijf en herinnert zich dat ene moment nog goed. “Plotseling was ik alleen. Ik was totaal in paniek. Waar is mijn moeder! Waar moet ik vannacht slapen? Wie zorgt er voor mij?”

Het zijn van die situaties waar je niet aan moet denken. Ineens is je kind weg. Ineens is je moeder weg. Hoe vind je het kind terug in die massa van mensen? Waar moet je als kind naar toe?

Gelukkig vonden moeder en dochter elkaar weer. Moeder suste Monica en zei: “Ik zag je wel. Ik hield je wel in de gaten.” Monica kon zich dat niet voorstellen. Op het moment dat ik haar spreek is zegt zij: “Ik kan mij er nog kwaad om maken. Het ergste van het hele voorval is dat mijn moeder gewoon tegen mij gelogen heeft. En daar dus helemaal niet voor uit komt. Als zij dat nou eens gewoon eerlijk tegen mij zegt, dan was het geen issue meer. Ik hou veel van haar, maar dit maakt me nog steeds boos, als ik er aan denk. Bovendien ben ik altijd op mijn hoede.

Tja zie hier de geboorte van iets wat ik een conflict noem. Het kan er verschillend uitzien. Soms een hoogoplopende ruzie, soms een koude oorlog. Maar het onbehagelijk gevoel van wantrouwen, machteloosheid of het gevoel er alleen voor te staan herken je vast wel. Ogenschijnlijk heb je er geen last van, maar op onverwachte momenten herinner je het als de dag van gisteren en beïnvloed het je gedrag, je communicatie, je gevoel. Ook in relaties met anderen speelt het door. Gek genoeg. Ook al denk je dat het niets met elkaar te maken heeft. Niets is wat het lijkt. Nooit!

Gelukkig kun je het oplossen. Elke keer weer heb je een kans, zodat het niet meer in de weg zit. Zodat je anders kunt reageren in situaties waarin je je alleen of machteloos voelt. En dat is wel zo prettig. De keuze is altijd aan jezelf. Wil je het anders? Het kan!

En je hoeft het niet alleen te doen. Ook dat is prettig.

Herken jij dit? Heb je je ook wel eens echt alleen en verlaten gevoeld?

Ik hoor het graag! Voel je vrij om je reactie te delen.

 

Download gratis e-book:
“Wat er is gebeurd kun je niet veranderen. Wel wat het met je doet!”

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet. Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook. Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden. Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen