Hier wonen miljonairs!
03 november 2016 
1 min. leestijd

Hier wonen miljonairs!

We kunnen niet veranderen wat er is gebeurd. Dat begrijpen we allemaal.

Maar hoe los je de issues uit je verleden op? Issues die blijven doorknagen in je leven en op de meest onverwachte momenten zomaar weer tevoorschijn komen. In een situatie op je werk of in je familie. Je bent je er misschien niet bewust van, maar het daarbij horende gevoel ken je vast wel.
Ineens weet je niet meer wat je moet zeggen. Je voelt je onzeker, misschien machteloos of alleen.

Freek sprak ik in een coachingsgesprek. Hij herinnerde zich nog goed, dat eerste moment van grote teleurstelling.

“Ik was nog een kleine jongen, een jaar of 6 en dacht dat het geluk nooit overhield. Als kleuter kon ik alles krijgen wat ik graag wilde hebben. Natuurlijk niet “on demand” maar als ik het heel graag wilde dan zorgde mijn moeder of vader altijd wel dat het er ook kwam. Breed hadden zij het niet. En toch, ik was zo blij met mijn ouders dat ik dacht dat wij wel ongelofelijk rijk moesten zijn. Misschien wel rijker dan miljonairs. Vol trots schreef ik op de stoep voor het huis; “Hier wonen miljonairs!”. En ik meende het nog ook.

Toen mijn vader uit zijn werk kwam wachtte ik vol spanning op mijn kamer. En ja hoor, even later werd er heel hard geroepen onderaan de trap; Freek! Freek! Wil je even naar beneden komen? Vol verwachting sprong ik met twee treden tegelijk de trap af op weg naar mijn vader. Daar stond hij dan; een statige man, netjes in pak, vermoeid en net terug uit zijn werk.

“Denk je soms dat we miljonairs zijn?”, vroeg hij mij streng. Ja dat dacht ik echt, en niet zo een beetje ook. Mijn vader keek mij aan met vuur in zijn ogen en zei boos; “Wil je dat nooit meer doen? Straks denken ze nog echt dat we veel geld hebben en dan komen de boeven”. Mijn wereld stortte in.

Wat had ik verkeerd gedaan? Ik bedoelde het toch alleen goed? Waarom word ik gestraft voor een compliment aan mijn ouders? Zij begrijpen mij niet, Ik voelde mij klein en onbegrepen. Zeggen wat je denkt mag blijkbaar niet in de grote mensenwereld.”

Het lijkt onschuldig en toch was dit een moment voor Freek, dat hij nooit heeft vergeten. Terugdraaien gaat niet. Herken jij dat ook bij jezelf? Van die momenten die in je geheugen zijn gegrift. Je weet het nog precies. Laat het mij graag weten in het commentaarveld hieronder.

Wil je weten hoe je dit kunt oplossen? Op 24 november of 16 december ben je meer dan welkom tijdens de TOP1day. Je maakt kennis met de Kunst van Transformatieve Conflictoplossing. Je krijgt praktische en zeer waardevolle tips die je direct kunt toepassen. Lees meer

Waarom deelnemen? Omdat je dit niet leert op school….

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet.Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook.Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden.Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen