Verhit?

De vakanties zijn voor velen al voorbij. Herken jij dat gevoel, dat het in de vakantie zo lekker ontspannen is. Geen drukte, geen agenda. In plaats van het gevoel geleefd te worden voel je dat je leeft. Je past je tempo aan de temperatuur aan. Het voelt als natuurlijk. Kon je dat maar vasthouden!

Gek is dat eigenlijk, je neemt de drukte na de vakantie weer voor lief. Het is nu eenmaal zo. Je moet weer naar je werk, of naar school. De agenda is zo weer vol. Het voelt weer als een verplichting. Voor je het weet doe je weer mee in de vaart der volkeren. Het is normaal, denken we. We moeten van alles en het lijkt dan dat we geen keuze hebben. Vaak missen we het vrije gevoel van de vakantie.

Onbedoeld en onbewust kan de spanning weer toenemen. En dan zo maar ineens loop je tegen een muur aan, botst het op je werk, irritaties in relaties, korte lontjes, fysieke klachten. Het lichaam liegt niet.

Het vakantiegevoel is voorbij. Is dit op te lossen? Kun je het gevoel van ontspanning en vrijheid vasthouden? Ik denk het niet. Het is gevoel. Net als het weer, verandert dat elke keer. Je kunt het wel opnieuw creëren. Ik vind dat heerlijk. Het is ook niet moeilijk. Je neemt gewoon even een paar minuten en je droomt over dat ene vakantiemoment. De blauwe lucht, de zon, het glaasje wijn op een terrasje, stralende kinderen, tijd voor een boek, een wandeling, een bijzondere ontmoeting. En voor je het weet voel je de ontspanning terug in je lijf. Je hoeft niet weg om het te ervaren. En wanneer jij ontspant, dan is dat niet alleen een weldaad voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Ook dat is win-win.

We zitten midden in een hittegolf. Mijn lichaam zegt: rustig aan deze dagen! Ik luister en ga met mijn zussen airco-shoppen, zodat de temperatuur in mij niet onnodig oploopt:)

Wat doe jij om te ontspannen? Ik hoor het graag!

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet. Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook. Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden. Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen