Beautiful People
17 december 2015 
in Blogs
1 min. leestijd

Beautiful People

Afgelopen dinsdagochtend stond ik op het podium in Hedon in Zwolle, voor een presentatie. Ik vind het geweldig om op het podium te staan, tegelijkertijd vind ik het doodeng. Ik wil iets zeggen wat er toe doet. Iets wat verschil maakt. Zou de zaal stil zijn? Zouden de mensen bereid zijn te luisteren? Ik was er nog niet zo zeker van. Wat ga ik dan doen? Hoe krijg ik het voor elkaar? Wat zal ik zeggen als ik maar een paar minuten de gelegenheid heb om iets te zeggen? Moet het ook grappig zijn? Zal ik een power point gebruiken? Wat een gedoe voor een paar minuten. Wat heb ik mij op de hals gehaald? Ik had ook gewoon nee kunnen zeggen, ik doe het niet. Toch was ik zelf degene die had aangeboden om iets te zeggen.

Gek is dat toch die tegenstrijdigheid in mijzelf. Misschien herken je het? Toch wilde ik het. Iets in mij is sterker dan de angst om af te gaan, om te falen.

Ik dacht aan een mail die ik deze week kreeg van een klant: “Weet je nog dat jij zei dat er een tijd komt dat ik samen met mijn ex-vrouw en haar partner en onze kinderen kerst vier? Nou ik kan je zeggen, dit jaar doen we dat daadwerkelijk.”

Wanneer ik daar aan denk, aarzel ik niet meer en stap het podium op. Bang zijn en toch doen wat ik echt wil en belangrijk vind. Wanneer ik dan faal, dan doe ik dat tenminste voor iets wat ik de moeite waard vind.
.
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen. Wel wat het met je doet. En als je dat verandert, is alles weer mogelijk. Zoals samen kerst vieren.

Ilse van de Kasteelen had ik gevraagd om Beautiful People te zingen. Mijn dag kon niet meer stuk. Win-win op alle fronten.

Download het gratis ebook: “Wat er is gebeurd kun je niet veranderen. Wel wat het met je doet!”

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet. Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook. Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden. Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Gerard Hofsteede
Door

Gerard Hofsteede

op 17 Dec 2015

Hoi Chiguita, Wat een mooi herkenbaar verhaal. TOP! Passie is sterker dan angst.

Chiquita
Door

Chiquita

op 21 Dec 2015

Dank je wel! En het klopt Gerard. Het is iets waar ik ook geen weerstand aan kan bieden. Bang zijn om af te gaan of te falen, maar toch datgene doen wat klopt voor mij, waar mijn hart ligt. Ben er blij mee. Dubbel leuk wanneer mensen na afloop zeggen: dit is wat blijft hangen. Win-win!

Reactie plaatsen