Vreemdgaan is niet zo vreemd
10 december 2015 
1 min. leestijd

Vreemdgaan is niet zo vreemd

Is het mode? Soms denk ik van wel. Maar misschien is het wel van alle tijden. Wat mis je? Wat maak je niet bespreekbaar? Wat maakt het dat je zoveel op het spel wilt zetten? Avontuur, spanning? Het kan alles zijn. Iedereen heeft wel een reden om iets wel of niet te doen. En vooral er over te zwijgen.

“Ik wilde je niet kwetsen is iets wat ik vaak hoor. En ik zie dan dat er eigenlijk niets zo kwetsend is, wanneer je achteraf het gevoel hebt dat jaren zijn verstreken, waarin je geen keuze hebt kunnen maken. Waarin je wellicht een andere keuze had gemaakt, als je het had geweten. “Hoezo wil je mij niet kwetsen? Weet je wel hoe kwetsend dit is?”

En toch zit er ook een kern van waarheid in. Het geeft ook aan dat we om elkaar geven. Dat we misschien wel gewoon van elkaar houden, maar niet weten hoe we de issues die spelen kunnen oplossen. We zitten niet meer op dezelfde golflengte. Je denkt dat je duidelijk communiceert. Je denkt dat de ander niet om je geeft. Je denkt dat een ander je niet begrijpt. Je denkt heel wat af. Ondertussen vragen we niet meer. En weten we ook niet hoe we terug kunnen komen in dat gevoel van samen. Dan lijkt vreemd gaan een goede oplossing. We zwijgen , vechten of  vluchten, maar wat los je op? Krijg je wat je echt wilt en waar je behoefte aan hebt?

Je kan op vele manieren vreemd gaan.  Wanneer mijn man zich volledig op zijn werk stort en niet of nauwelijks tijd heeft voor mij, dan voelt het voor mij als vreemd gaan. En hoewel ik begrip heb voor al zijn redenen, waarom het zo belangrijk is voor hem, of het gezin, voelt het ook als eenzaam. “En ik dan?”  Voor je het weet zit je in een impasse. Je hebt wel begrip, maar ook niet.  Onbewust en onbedoeld leef je langs elkaar. Het lijkt een lose-lose situatie.

En moet je bij elkaar blijven? Nee, maar de onderliggende issues los je niet op door vreemd te gaan, te vechten of te vluchten. Die verplaatsen zich enkel.
Is het verkeerd? Nee gewoon menselijk. Maar wanneer je wilt, kan het anders. Dan zijn er oplossingen mogelijk waarmee iedereen tevreden is.  Dat werkt allereerst voor jezelf. Maar ook voor je partner en wanneer je kinderen hebt, ook voor hen! Hoe de oplossing er ook uit ziet. Dat is win-win op alle fronten. En dat lukt wanneer de angel er uit is en je elkaar weer verstaat en begrijpt.

Wil je het anders? Weer op één lijn communiceren? Wacht niet op een ander. Begin zelf! Dat is zoveel eenvoudiger. Meer info: klik hier.

Download het gratis ebook: “Wat er is gebeurd kun je niet veranderen. Wel wat het met je doet!”

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet.Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook.Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden.Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen