Commitment

Voor velen zit de vakantie er weer (bijna) op. Ook voor mij.
Ik bereid me langzaam voor op de volgende TOPopleiding. Altijd een feest om weer met een enthousiaste groep aan de slag te gaan.

Elke keer is het weer een bijzonder proces. De inzichten en de acties die het verschil maken. Conflicten die worden opgelost in een hele korte tijd. Het is haast niet uit te leggen. En daar ben ik ook mee gestopt:) De resultaten spreken voor zich.

Alles wat werkt in je leven dat werkt. Daar hoef je niets aan te doen.

Interessant zijn de gebieden waar je het gevoel hebt dat het niet werkt. Dat het niet stroomt en waar je energie verliest. Bijvoorbeeld in je relaties op je werk of in je familie. Fijn wanneer je daar wel wat aan kunt doen.

Als ik voor mezelf spreek begreep ik niet waarom ik met sommige mensen goed door één deur kon terwijl dat met andere mensen absoluut niet het geval was. Ondanks al mijn inspanningen en alles wat ik had geleerd.

Het maakte me onzeker. Wat doe ik verkeerd? Waarom krijg ik de vinger er niet achter?

Toen ik ontdekte dat ik daar zeggenschap over heb en dat ik "gedoe" in welke relatie dan ook zelf kan oplossen, ging er een wereld voor me open.

Ook al gaat het niet vanzelf. Het is te leren.

Het vraagt wel iets van je. Een bereidheid om te willen leren en aan jezelf te laten bijdragen. Dat klinkt logisch, toch is het dat niet.

In het filmpje onder aan deze mail laat ik dat zien. Met een voorbeeld uit de sport. Tegelijkertijd is het ook voor mij om voorbij mijn eigen "onzichtbaarheid" te gaan en meer te delen wat ik al heb opgenomen, maar niet durfde te delen......pfff. Daar ben ik nu klaar mee.

Elke keer ben ik weer ontroerd om te zien wat de methodiek doet. Het is voor mij belangrijk om dat te blijven delen. Ik kan ook niet anders. Maar met filmpjes is het weer een ander level :)

Vrij zijn van de ballast uit het verleden, maakt dat er een toekomst vol mogelijkheden is. Dat is de kunst en kracht van transformatie. Dat leer je door te schieten met links :)

Wil jij dit ook? Voor jezelf en/of voor anderen? Je bent van harte welkom.

Op jouw geluk en het verschil dat we samen kunnen maken.

Zomerse groet,


Chiquita

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet.Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook.Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden.Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen