Je kwetsbaarheid is van jezelf
27 mei 2020 
in Blogs
1 min. leestijd

Je kwetsbaarheid is van jezelf

Waarom twijfelen we toch zo aan ons eigen kunnen? Waarom schuiven we bepaalde klusjes steeds voor ons uit? Wat beperkt ons in datgene wat we eigenlijk dolgraag zouden willen?

Vier jaar geleden ging ik op zoek naar het antwoord op dit innerlijk conflict dat me al enige tijd bezig hield. Ik volgde bij Wel-Com Instituut van Chiquita Welmerink de achtdaagse TOPopleiding De kunst van Transformatieve Conflictoplossing.

Ik vond het antwoord en als je het antwoord weet, is het allemaal simpel.

Een jaar geleden vroeg Chiquita mij om de redactie van haar boek te verzorgen. Het boek over de transformatieve methode, het boek met de antwoorden. Het boek dat ze jaren en jaren voor zich uit had geschoven en dat nu is verschenen. Het boek met de veelzeggende titel: “Opgelost!”

Voor zich uitgeschoven, want ook Chiquita, ooit succesvol advocate, twijfelde eraan of ze het allemaal wel adequaat zou kunnen verwoorden, of mensen het zouden willen lezen, of het nog iets toevoegde aan bestaande publicaties, of het wel goed genoeg zou zijn. 

Na een klein jaar van samenwerken aan het script, weten zowel Chiquita als ik dat het eigenlijk helemaal niet gaat om de d’s en t’s. Het gaat over de boodschap. En die boodschap ligt verscholen achter de methode en de concrete instrumenten die we hanteren in ons dagelijks bestaan. De angst om te falen, om het niet goed genoeg te doen, of niet goed genoeg te zijn, ontstaat uit de onderliggende, vurige wens dat we ons – misschien wel bij alles wat we doen – gehoord willen voelen.

En daar gaat dit mooie boek over.

 

Erika Hoekstra.

 

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet. Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook. Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden. Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen