Dromen die je waar kunt maken
04 januari 2018 
in Blogs
2 min. leestijd

Dromen die je waar kunt maken

Ik droomde van een eigen bedrijf, maar om voor mijzelf te beginnen was voor mij niet zo vanzelfsprekend, komende vanuit de veilige structuur van een advocatenkantoor. Als advocaat kon ik weliswaar zelfverzekerd optreden, maar ik blaakte niet van zelfvertrouwen op een voor mij nog onbekend terrein. Zou ik het wel kunnen? En wat ga ik dan precies doen? Mediation, coaching, trainingen?

Het is alweer 17 jaar geleden. Inmiddels hebben we een mooi bedrijf en samen met mijn team hebben we duizenden mensen kunnen helpen bij het oplossen van conflicten. Het was voor mij niet zo vanzelfsprekend.

Het begon allemaal met een klant die in het voorjaar van 2000 aan mij vroeg, wanneer begin je nu eens voor jezelf?

Het verraste mij, maar ik ging er wel over nadenken. Kennelijk zag hij iets in mij, wat ik zelf nog niet zag of durfde te zien. Een verlangen om mij te ontwikkelen, te ontdekken, te groeien en bovenal mijn hart te volgen. Geen idee hoe het er allemaal uit zou gaan zien. Ik nam een besluit en antwoordde hem dat ik dat per 1 januari 2001 zou doen. Ik had een mijlpaal neergezet voor mijzelf. Dit is wat ik wilde. Duizend redenen om het vooral niet te doen. Maar het klopte gewoon. Doodeng ook.

Ik heb ervaren hoe krachtig dit besluit is geweest. Omdat het klopte, gebeurde het ook. Het was een bijzonder proces dat jaar. Allemaal vragen passeerden de revue en dwongen mij deze te beantwoorden: Wat wil ik? Waar zal ik? Alleen of samen? Hoe moet het?

Ik koos er voor om alleen te beginnen en huurde een kantoor in de buurt. Het was een sprong in het diepe, maar het klopte. Het was er allemaal al, maar toen ik er echt voor open stond en durfde te volgen wat ik diep in mijn hart ook wilde, toen zag ik het. Heel bijzonder. The law of attraction in action. Nu beschikken we over een prachtige trainingsruimte aan de rand van de Veluwe, vlak bij de IJssel. Een fantastische plek om te ontwapenen en ondertussen mijn boek af te schrijven. Dat is ook een droom die ik dit jaar ga waarmaken. Gewoon omdat ik het wil en omdat het klopt met mijn diepste verlangen.

Wanneer je iets als een probleem ervaart, op je werk, in je relatie, met geld of je gezondheid, dan is de eerste stap naar een echte oplossing: bewust te kiezen voor een echte oplossing. Een oplossing waar jij en een ander ook echt tevreden mee bent. Hoe dat er uit ziet weet je niet, hoe dat moet is misschien ook niet helder, maar met de wil om het op te lossen zet je een enorme stap!

Er zijn altijd ontelbare redenen om vooral niets te doen, maar dan verandert er ook niets. Zoals ik heel erg lang heb gedacht dat ik niet kan schrijven en al helemaal geen boek. Dat is ook gemakkelijk. Dan hoef ik het ook niet te doen. Dan loop ik niet de kans om te falen en spellingsfouten te maken. Maar wat win ik daar mee? Helemaal niets. Dus voor dit jaar zeg ik tegen mijzelf en ook tegen jou cut the crap en ga er voor! Voor jouw dromen en oplossingen waar je echt tevreden mee bent.

Wanneer je het kunt dromen, dan kun je het waarmaken! En waar nodig helpen wij je graag om dat doel te bereiken. Voor de volle 100%, geen compromis of schikking, maar oplossingen waarmee je echt tevreden bent. Welke droom wil jij dit jaar in vervulling laten gaan? Ik ben benieuwd. Leuk wanneer je het met mij deelt hieronder in het commentaar veld. Dromen delen is niet alleen inspirerend voor anderen, je zet bovenal iets in de wereld wat misschien wel het begin is van iets nieuws. Voel je vrij!

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet.Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook.Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden.Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen