Leven is het meervoud van lef
25 mei 2017 
1 min. leestijd

Leven is het meervoud van lef

Je hebt lef nodig om het leven te leiden dat je echt wil. Zo droomde ik van een eigen bedrijf, maar vooral van vrijheid. Het zelf te kunnen bepalen wat ik wil doen. Dat klinkt erg stoer, maar om voor mijzelf te beginnen was voor mij niet zo vanzelfsprekend, komende vanuit de veilige structuur van een advocatenkantoor.

Als advocaat kon ik weliswaar zelfverzekerd optreden, maar ik blaakte niet van zelfvertrouwen op een voor mij nog onbekend terrein. Zou ik het wel kunnen? En wat ga ik dan precies doen? Mediation, coaching, trainingen geven?
Het heeft mij in die tijd enorm geholpen dat een goede klant in het voorjaar van 2000 vroeg:  “Wanneer ga  je het nu doen?”

Ik aarzelde en antwoordde toen: “OK. Het wordt 1 januari 2001.”

Aangezien ik zelf deze mijlpaal had neergezet en dit ook echt wilde, gebeurde het ook. De afspraken met jezelf wil je nakomen. Het is het fundament voor succes.

Het was een bijzonder proces dat jaar. Allerlei vragen passeerden de revue en dwongen mij deze te beantwoorden: Wat wil ik? Waar zal ik? Alleen of samen? Hoe moet het?

Ik koos er voor om alleen te beginnen en huurde een kantoor in de buurt. Het was een sprong in het diepe, maar het klopte. Het was er allemaal al, maar toen ik er echt voor open stond en durfde te volgen wat ik diep in mijn hart ook wilde, toen zag ik het. Heel bijzonder. En dat is nu ruim 16 jaar geleden.

En zo is het ook met het oplossen van conflicten. Wanneer het niet helder is, dan zie je meestal maar één of twee oplossingen, of helemaal geen oplossing. En dan zijn er ook zoveel redenen om vooral niets te doen. Je weet wat je hebt. Ook al voelt het niet goed, het is toch vertrouwd.

Maar is het ook wat je echt wilt?

Wil je een oplossing waar jij echt tevreden mee bent? Ook al denk je dat het onmogelijk is? Ook al denk je dat het niet lukt? Ook al heb je alles al geprobeerd? Laat je verrassen! Ontdek wat er mogelijk is wanneer je het lef hebt om die ene kleine stap te zetten, vanuit de wil om te doen wat goed is voor jou. Vanuit je diepste verlangens. Vanuit je hart.

Op jouw vrijheid & geluk!

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet.Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook.Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden.Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen