Als je het kan dromen, kun je het waarmaken
29 januari 2015 
1 min. leestijd

Als je het kan dromen, kun je het waarmaken

Ik droomde van een eigen bedrijf, maar om voor mijzelf te beginnen was voor mij niet zo vanzelfsprekend, komende vanuit de veilige structuur van een advocatenkantoor. Als advocaat kon ik weliswaar zelfverzekerd optreden, maar ik blaakte niet van zelfvertrouwen op een voor mij nog onbekend terrein. Zou ik het wel kunnen? En wat ga ik dan precies doen? Mediation, coaching, trainingen?

Het heeft mij in die tijd enorm geholpen dat een goede klant in het voorjaar van 2000 vroeg, wanneer ga je het nu doen? Ik aarzelde en antwoordde toen: 1 januari 2001. Aangezien ik zelf deze mijlpaal had neergezet en ik dit ook echt wilde, gebeurde het ook. Je wilt namelijk de afspraken met jezelf nakomen. Het is het fundament voor succes. Het was een bijzonder proces dat jaar. Allemaal vragen passeerden de revue en dwongen mij deze te beantwoorden: Wat wil ik? Waar zal ik? Alleen of samen? Hoe moet het?
Ik koos er voor om alleen te beginnen en huurde een kantoor in de buurt. Het was een sprong in het diepe, maar het klopte. Het was er allemaal al, maar toen ik er echt voor open stond en durfde te volgen wat ik diep in mijn hart ook wilde, toen zag ik het. Heel bijzonder.

En zo is het ook met het oplossen van problemen. Wanneer het niet helder is, dan zie je meestal maar één of twee oplossingen. En zoveel redenen om vooral niets te doen. Maar er is zoveel meer mogelijk! Oplossingen waar je echt tevreden mee bent. Wil je dat ook? Wil je het anders gewoon voor jezelf, ongeacht wat iemand anders daarvan vindt?
Wil je een oplossing waar jij echt tevreden mee bent? Ook al denk je dat het onmogelijk is, ook al denk je dat het niet lukt, ook al heb je alles al geprobeerd?

Wanneer je het kunt dromen, dan kun je het waarmaken! En waar nodig helpen wij je graag om dat doel te bereiken. Voor de volle 100%, geen compromis of schikking, maar oplossingen waarmee je echt tevreden bent.
Wij ondersteunen je waar nodig om de ruis van de lijn te halen. Dat wat jouw vrijheid in de weg staat. Zodat jij weet hoe je verder kunt, zonder ballast, met energie en vertrouwen.

Vragen? Altijd vanharte@wel-com.nl

TIP! Onze nieuwe on(one)line training kun je doen waar en wanneer jij dat wilt. Conflictoplossing: begin zelf! Begin vandaag.

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet. Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook. Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden. Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen