Hoe een bril de waarheid verhult
28 juli 2016 
1 min. leestijd

Hoe een bril de waarheid verhult

 

Ik ben blij met mijn zonnebril. Het is een perfecte filter om mijn ogen te beschermen tegen het felle zonlicht. Wanneer ik een bril draag ben ik mij bewust van dit filter. Vooral wanneer ik hem af en toe afzet en zie dat de wereld anders gekleurd is. Ik wijt dat allemaal aan de bril. De waarheid is echter anders. Dat is voor mij wat ik zie zonder bril.

Hoe ik de wereld om mij heen waarneem, met mijn zintuigen, is mijn waarneming. Mijn waarheid ook. Het is helder. Maar is wat ik zie ook de waarheid?

Ik heb ontdekt dat hoe ik het zie, echt iets heel persoonlijks is voor mij. Maar niets in mij stelt dat ter discussie. Zie ik een bril, dan is dat een bril. Een kopje is een kopje. Het weer is lekker of niet. Het is allemaal heel persoonlijk hoe ik het zie.

Wat ik doe met voorwerpen doe ik ook met mensen. Misschien niet eens bewust, maar toch doe ik dat. Herken je dat? Je hebt vast ook een mening over je familie, over de wereld, voetbal, politiek, de kerk, etc etc. Het is jouw mening, maar vaak verkondigen we die als de waarheid. Dat is niet gek. Het is gewoon menselijk. Het is hoe we in elkaar zitten. Maar daarmee houden we ook allerlei issues in stand. Het komt niet bij je op dat het ooit goed kan komen in je relatie. Of je denkt dat je er maar mee moet leren leven, omdat het nu eenmaal zo is. Ik nodig je van harte uit eens anders te kijken deze week. Alsof je een gekleurde bril afzet. Kijk eens opnieuw naar iemand. Misschien ontdek je wel een mooie eigenschap die je voorheen niet gezien hebt. Het geeft kleur aan je eigen leven.

Heel veel succes!

 

Download het gratis ebook: “Wat er is gebeurd kun je niet veranderen. Wel wat het met je doet!” 

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet. Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook. Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden. Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen