In beweging!

Al die goede voornemens hebben enkel effect wanneer je deze ook daadwerkelijk in acties omzet. Klinkt heel logisch en vanzelfsprekend. Interessant is om te ontdekken waar je stopt, waarom je helemaal niet begint. Terwijl de hele wereld het met je eens is dat je er iets aan zou moeten doen. Inclusief jijzelf.

Bijvoorbeeld: je vind dat je te zwaar bent. Je zou meer moeten bewegen, een dieet volgen, maar….

Je zit in een relatie die je enkel energie kost. Je zou het wel anders willen, maar….

Je geeft teveel geld uit. Je zou beter moeten opletten, maar…

We weten dat we het anders zouden moeten doen en toch doen we het niet. Herken je dat? Onbewust saboteren we onszelf.

En ik doe er vrolijk aan mee. Sinds ik niet meer actief hockey, omdat ik rugklachten had, ben ik minder gaan bewegen. Doordat ik minder bewoog, kreeg ik meer klachten. En hoe pijnlijker het werd, des te meer excuses om niet te bewegen. Zo’n vicieuze cirkel. Kennelijk moest het erger worden voor ik echt in beweging kwam. Bizar om te herontdekken. Ik wist het wel, maar toch wist ik het kennelijk niet. Onbewust hield ik het allemaal zelf in stand. Het is nu eenmaal zo. Er valt weinig aan te doen. Bla bla bla.

Het is ook lekker op de één of andere manier. Je hoeft niets te doen. Maar ik word er niet blij van. Integendeel! En als er iets is wat ik wil, dan is dat gewoon gelukkig zijn. En daar kan ik op wachten of ik kan zelf in beweging komen. In actie gaan zonder garantie. Ik weet immers niet of het succesvol gaat zijn. Of mijn rugklachten echt over gaan weet ik ook niet. Nee, geen enkele garantie. Maar niets doen is geen optie. En steeds hetzelfde doen maakt geen enkel verschil. Dus: ACTIE!

Voor mij betekende dit allereerst te erkennen dat ik het niet in mijn eentje hoef te doen. Sterker nog, ik weet dat ik het ook niet in mijn eentje kan en wil doen. Dan loop ik risico dat ik afhaak en dat wil ik niet. Dus ik heb gekozen voor een personal trainer: Berry Bouman. Mijn stok achter de deur. Hij begeleidt mij zodanig dat ik mijn vertrouwen in mijn lichaam terug krijg. Hij helpt mij sterker te worden. Ik kom weer in beweging, daar waar ik stopte. Voorbij de angst dat het pijn gaat doen. Dat het erger wordt. Dat mijn lichaam mij in de steek laat.

Klinkt misschien gek, maar door bewust te worden van datgene wat er onbewust in de weg zit, wordt het helder. En dan communiceer ik ook helder en authentiek. Dan durf ik te zeggen: “Ik ben bang”.  En dan gaan we stap voor stap, zonder ons doel uit het oog te verliezen. Mooi is dat. In balans. En het gaat super, ook al vind ik de oefeningen soms verschrikkelijk. Haha, maar ik zie dat het werkt. Dus ik ga gewoon door, omdat ik dit wil. En Berry helpt mij daar zoveel als nodig aan herinneren:) Win-win!

Wil je het anders? Het kan anders! Fysiek of mentaal, of een combinatie daarvan. Je hoeft het niet alleen te doen. Interessant? Schrijf je hier in voor de gratis webinar over samenwerken, topsport en resultaten die vervullen. (24 of 26 januari)

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet. Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook. Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden. Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen