Irritatie op de intensive care
12 januari 2015 
0 min. leestijd

Irritatie op de intensive care

Carolien werkt op de Intensive Care van een groot ziekenhuis. “Ik zie vaak mensen die veel verdriet in hun leven meemaken”.

Ik kan me nog goed een dag herinneren toen ik een patiënt verzorgde die alleen maar kon mopperen.

Eerder had me dat geïrriteerd. Nu vroeg ik hem naar zijn levensverhaal. Ik gedachten werkte ik met hem de ‘cirkels’ af zonder dat hij dat doorhad. Ik kon onderscheiden wat er feitelijk speelde en wat hij allemaal dacht en voelde. En ik kwam erachter…Hij had altijd het gevoel dat niemand van hem hield. Dat hij altijd alleen stond. Ik zag zijn ware ik achter al zijn mopperigheid. Wat een openbaring! Zowel voor hem maar ook voor mij!

En dat ik besefte dat ik daar jaren geen oog voor had gehad. Dat ik keek met een bepaald vooroordeel naar mensen. Terwijl als iemand dat tegen me had gezegd ik dat nooit had geloofd.

Het kwartje viel..ook bij mij. Dat door gebrek aan dit inzicht dus conflicten ontstaan en blijven. En ik wist op dat moment dat ik daar de rest van mijn leven iets mee wilde doen.

De TOPopleiding transformatieve mediation & coaching heeft mij veel inzicht gegeven in het verhaal achter ieder uniek mens. Het maakt het werk op de intensive care gemakkelijker en mooier.
En daarnaast heb ik nu ook mijn eigen mediation & coach praktijk. Lees meer over Carolien

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet. Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook. Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden. Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen