De kunst van Bram

En dan opeens ben je 15 jaar zelfstandig ondernemer. De tijd gaat voorbij en de inspiratie blijft. We blikken terug naar hoe het allemaal begon. Met de KUNST VAN MEDIATION. Transformatieve mediation dat wel. De methodiek die we nu al jaren toepassen in de opleidingen en trainingen die we geven. En in de mediation en coachingsgesprekken, geen trucje of een kunstje, maar een KUNST. Een kunst die je kunt leren. Leren door te ervaren. Net als fietsen of schaatsen, zoals nu in Groningen. Het mooie is dat het dan ook beklijft. Je hebt er je hele leven iets aan.

Unknown-1Eén van mijn allereerste klanten waren een man en een vrouw, gescheiden, twee kinderen. De scheiding had het onderliggende conflict niet opgelost. Dat spitste zich toe bij de boedelscheiding. Zij kwamen bij mij en wilden heel graag een oplossing waar zij allebei tevreden mee zouden zijn. En dat gebeurde. Hij heeft van het mediationproces, zoals hij het heeft ervaren een schilderij gemaakt. Dat neemt nog steeds een belangrijke plek in op ons kantoor. We hebben de TOPopleiding er naar vernoemd. De KUNST VAN MEDIATION. Inmiddels al weer jaren uitgebreid met LifeCoaching.

Elke keer zie ik weer iets nieuws in het schilderij. Een deel van een hart, een vlinder, een jas die je dicht kunt knopen. Maar ook de emoties die een rol spelen bij het in stand houden van het conflict. Ook al wil je vechten, vluchten of een pleister plakken op een wond, het lost het probleem niet op. En ieder de helft is ook niks. Herken jij er iets in? Wat spreekt jou aan? Ik hoor het graag!

Onlangs schreef hij mij:

“Het was heel reëel dat wij als ‘stel in scheiding’ elk met minder dan de helft van onze jas verder zouden moeten, (waarbij onze kinderen ook minder bedeeld zouden worden)…

Door de respectvolle begeleiding van Chiquita is voorkomen dat we beiden in de kou kwamen te staan.

De illustratie van 2 helften van onze gebutste, bevlekte, gesleten ‘jas’ is nog immer ‘spot on’.

Door met zorgvuldigheid, geduld en eerlijkheid onze knopen en knoopsgaten weer functioneel te maken voorkwamen wij een heuse scheuring.”

Kijk en dat vind ik nou mooi, nog steeds, na al die jaren. Toen woonden zij ver uit elkaar. Nu al jaren weer dicht bij elkaar in dezelfde woonplaats, contact met elkaar, met de kinderen. Gescheiden verder, maar toch niet. Win-win, dat is zeker.

In 15 jaar hebben wij enorm veel bereikt. Zo veel om trots op te zijn en om dankbaar voor te zijn. En we blijven in beweging. Dit jubileumjaar presenteren wij een boek, nieuwe online en offline trainingen, webinars en meer.

We beginnen op vrijdag 15 januari om 10.00 uur met een GRATIS webinar over de KUNST VAN MEDIATION. Tijdens dit één uur durende webinar ga ik je vertellen hoe je mensen in beweging kunt krijgen zodat zij met elkaar in gesprek gaan en het ook echt samen willen oplossen. Van weerstand naar samenwerken. Dat lijkt eenvoudig, maar zo eenvoudig is dat ook weer niet. Totdat je het snapt 🙂
Je bent van harte wel-com. Je kunt je hier aanmelden.

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet.Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook.Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden.Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen