Next level

Heb jij dat ook wel eens? Je bent toe aan het volgende level en je gaat ook naar dat level. Je kunt er ook niet aan ontkomen. Het is je eigen persoonlijke groei en ontwikkeling. Geen rechte lijn of een uitgestippeld pad, maar wel een weg die je gaat of misschien wel moet gaan. Als je terugblikt lijkt het allemaal logisch. Als je erin zit is elke logica ver te zoeken.

Met het publiceren van mijn boek “Opgelost!” ben ik over een drempel gegaan. Daar gingen enige groeistuipen aan vooraf. Natuurlijk wil ik zichtbaar zijn en gehoord worden. Wie wil dat niet? Maar om je te laten zien en je te uiten zoals je het ook echt wilt, dat is voor mij niet zo vanzelfsprekend als het er uit ziet. Het is: “next level.” Het vraagt moed om jezelf te durven zijn. Tegelijkertijd voelt het vertrouwd alsof het zo moet zijn.

Inmiddels geniet ik ervan en ben oh zo blij dat ik het gedaan heb, blij met alle reacties en positie #6 bij managementboek. Soms denk ik had ik het maar eerder gedaan, haha. Nee alles heeft zijn eigen tijd. En kennelijk was die tijd nodig. Ik ben ook enorm blij dat velen de link/boek delen met hun relaties.

Op verzoek van het MFN heb ik deze week drie keer een webinar gegeven over Opgelost! Meer dan 200 mediators hebben kennis gemaakt met de kunst van transformatieve conflictoplossing en ontdekt dat je ook met één partij een conflict kunt oplossen naar tevredenheid. Voor velen een verademing, dat het gemakkelijker kan.

Voor hen was dit ook een next level. Net als het was voor mij. Ik had niet bedacht dat dit met zoveel deelnemers kon, maar het kan. En zelfs interactief. Een deelnemer zei na afloop:

“De presentatie was heel persoonlijk, alsof je bij elkaar in de huiskamer zat. Niet het gevoel dat er zo veel mensen bij waren.”

Kijk dat vind ik dan ook weer mooi. Door Corona min of meer gedwongen, maar het past heel erg bij mijn missie om verschil te maken voor heel veel mensen. En dan lijkt ook dat weer gewoon te kloppen.

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet. Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook. Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden. Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen