Je hebt een keuze
02 oktober 2020 
in Blogs
1 min. leestijd

Je hebt een keuze

Eerlijk gezegd heb ik ook wel even getwijfeld van de week of het theatercollege wel of niet moet doorgaan. Achteraf weet je precies of het een goede keuze is geweest. Haha zo is het met alles. Onzekerheid is de grootste zekerheid.

Je hebt pas zekerheid over een gebeurtenis als het is gebeurd. Ondertussen is alles in beweging en onzeker.

Hoe ga je er mee om? Wat beweegt jou? En hoe beweeg jij op dit moment?

Vrij of angstig?

Soms lijkt het alsof we geen keuze hebben, maar is het ook waar?

Ik heb geen keuze over het toegestane aantal plaatsen die we kunnen bezetten in het theater. Ik heb wel een keuze om het desondanks door te laten gaan.

En die keuze hebben we gemaakt. Juist om bij te kunnen dragen aan vrijheid en verbinding ook op afstand, welke afstand dan ook.

Tijdens dit college nemen we je mee in de mogelijkheden die je zelf hebt om conflicten op te lossen en impasses te doorbreken.

Zonder te vechten of te vluchten, zonder compromissen te hoeven sluiten.

Je ontdekt dat je zelf problemen kunt oplossen op een manier dat je echt tevreden bent onafhankelijk van een ander of de omstandigheden.

Wees eerlijk. De realiteit begrijpen we wel, maar wat is er mogelijk als je je echt vrij voelt en ontspannen? Gegeven wat er is gebeurd, gegeven de onzekerheid.

Dat werkt allereerst voor jezelf, en dat werkt voor anderen. Dan win je pas echt. Dan winnen we samen.

Fokke Baarssen (filmmaker) en Emma van Loon (theatermaker) hebben een prachtige trailer gemaakt. De trailer is te zien of via deze link.

Laat je verrassen, uitdagen en inspireren op zondag 25 oktober (om 15.30 uur) in theater Odeon Zwolle.

Koop hier je tickets (met of zonder boek, en inclusief uiteraard een kopje…..)

Op jouw geluk en het geluk van ons allen.

Alle liefs,
Chiquita & de crew

PS. Het theatercollege is een unieke kans om kennis te maken met de kunst en kracht van transformatieve conflictoplossing. Voel je vrij dit bericht te delen in je netwerk.

“Wat er is gebeurd kun je niet veranderen. Wel wat het met je doet!”

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet. Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook. Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden. Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen