Ruzie over de voogdij geschikt
08 september 2016 
1 min. leestijd

Ruzie over de voogdij geschikt

Madonna en Guy schikken hun ruzie over de voogdij over hun zoon. Goed nieuws. Zou het echt opgelost zijn? Is de angel er uit?

Een schikking is over het algemeen een compromis. Allemaal wat water bij de wijn, we treffen een regeling en we spreken af dat iedereen zich daaraan houdt. Het lijkt zo simpel. Maar is het ook echt opgelost? Is iedereen tevreden?

Als advocaat heb ik vaak mensen begeleid bij een scheiding. Misschien wel een van de moeilijkste rechtsgebieden die er zijn. Daar wordt de essentie geraakt. Daar spelen veel emoties. De familie- en bloedbanden. Het lijkt zo eenvoudig om bij een conflict te zeggen dat het het beste is om uit elkaar te gaan. Maar als je het onderliggende probleem niet oplost dan zeurt het na de scheiding gewoon door. Dan schiet je er weinig mee op. Dan gaat de strijd verder over de voogdij of omgang met de kinderen. Een gevecht over verdeling van geld en spullen. En het komt in elke familie voor. Niet alleen bij Madonna en Guy. Het is gewoon menselijk.

Herken jij dat ook  dat mensen tegenover elkaar komen te staan, en je hen wel even de waarheid wilt zeggen? Luister naar elkaar! Bekijk het van een andere kant. Denk aan je kinderen. Blijf bij elkaar, ga uit elkaar? Allemaal goed bedoelde adviezen, die niet werken.

Net zo min als een huwelijk een garantie is voor geluk, is een scheiding dat.

Stel je bent in staat om het onderliggende issue op te lossen – en dan bedoel ik ook echt oplossen in de meest letterlijke zin van het woord – wat zou er dan mogelijk zijn? Zonder toe te geven, zonder te schikken.

Het kan ook al denk je misschien van niet. Daarom dit keer bij dit blog een video, met als bonus een gratis video training, waarin je over mijn schouder mee kan kijken. Je ziet hoe moeder en dochter proberen elkaar iets duidelijk te maken. Toch lukt het niet. Zij praten langs elkaar heen en de emoties lopen onbedoeld hoog op. Het escaleert.

De behoefte is samen, denk je niet? Hoe zou jij dit oplossen? Ik lees het graag!

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet.Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook.Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden.Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen