Saai?

Van de week kreeg vroeg iemand mij hoe dat nu zit met het theatercollege op 25 oktober.

“Het klinkt nogal saai, een college.”

Als er iets is waar ik zelf ook een hekel aan heb dan is dat het saai is. Ik schrok wel even. Had ik het anders moeten noemen? Was het wel een goed idee? Allerlei gedachten spookten door mijn hoofd. Ik verzekerde hem dat het alles behalve saai zou worden. Niet voor niets is het een  “theatercollege.” Informatief en creatief.

Er volgde een geanimeerd gesprek, waarin de man in kwestie oprecht geïnteresseerd was hoe je dat dan doet, hoe je je publiek kunt boeien en inspireren?
Zelf stond hij aan de vooravond van een lezing die hij moest geven. En ook al was hij zeer ervaren in zijn vak (als medicus), spreken in het openbaar is toch wel een dingetje, zeker als het gaat om een groter publiek.

Die angst herken ik wel. Het heeft me lang weerhouden om het podium te pakken. Maar angst houd je ook op de plek en angst is niet reëel. Het is een gevoel wat we allemaal herkennen. Bijvoorbeeld de angst om te falen of af te gaan. De angst dat het niet goed gaat. De daarbij horende onzekerheid kan killing zijn.

En die onzekerheid die velen van ons nu ook voelen is precies mijn motivatie om voorbij die angst te gaan en te doen wat ik echt graag doe: bijdragen aan vrijheid en verbinding. Aan oplossingen waarmee je echt tevreden bent. En nu ook in het theater!

De man knikte en zei: Ik denk dat ik wel kom de 25ste. Ben wel benieuwd.

Ik ook:)
En jij?

Laat je ook verrassen, uitdagen en inspireren op zondag 25 oktober (om 15.30 uur) in theater Odeon Zwolle.

Koop hier je tickets (met of zonder boek, en inclusief uiteraard een kopje…..)

Op vrijheid en het oplossen van onzekerheid!

Alle liefs,
Chiquita & de crew

PS. Voel je vrij dit bericht te delen in je netwerk.

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet.Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook.Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden.Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen