A Beautiful Mind

Professor John Nash is onlangs (helaas) overleden. Hij was de bron van inspiratie voor één van mijn favoriete films: A Beautiful Mind. De barscene is een fragment uit die film die ik graag met je wil delen. Het gaat over de vraag hoe je echt kunt winnen. Bekijk de video hier. Of klik op de onderstaande afbeelding.

De beste oplossing voor jezelf is de oplossing die ook werkt voor een ander. Ga maar na, zou jij echt tevreden zijn met een oplossing wanneer een ander het niet is? Ik denk het niet. En het mooie is dat je de ander niet nodig hebt om dat doel te bereiken. Dat is de kunst van (transformatieve) mediation. Geen compromis of schikking, maar een oplossing waar iedereen tevreden mee is: de beste deal voor jezelf. Meer weten hoe je dat kunt bereiken? vanharte@wel-com.nl

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet.Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook.Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden.Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen