Moet je niet op dieet?
18 januari 2015 
1 min. leestijd

Moet je niet op dieet?

Goedbedoeld misschien, maar het maakt geen enkel verschil. Integendeel. De vrouw met wie ik sprak zei: “Mijn familie begrijpt gewoon niet dat dit averechts werkt! Ik word hier zo ongelofelijk boos en verdrietig van. Bovendien helpt het voor geen meter”.

Een conflict in de familie, het ontstaat om iets “onbeduidends”. Een enkele opmerking kan het verbreken van een relatie tot het gevolg hebben. Het is niet te voorkomen, wel op te lossen.

De vrouw zei: “Ik begrijp wel dat mijn familie het goed bedoeld, ik ben ook niet echt boos op hen. Meer op mijzelf en mijn eigen lichaam”

Is het lichaam of het gewicht echt het probleem of speelt er iets anders? Hoe kom je er achter? Hoe los je het op? Dat is de kunst.

En het begint met te luisteren, echt luisteren. Niets ontkennen en niets oplossen. Dat maakt al een wereld van verschil. Mensen willen gehoord worden. En emoties eisen erkenning. Dat lucht op en dat is de eerste stap naar een oplossing die echt werkt.

Wanneer de angel (dat waar het echt over gaat) er uit is, voel je je weer vrij. Dan maak je keuzes in vrijheid en die hebben effect in positieve zin. Die dragen bij aan jouw welzijn. Want op dieet gaan voor je familie heeft geen zin. Het werkt alleen wanneer je dat zelf wilt, en echt bewust bent van dat wat er onbewust tussen zit. En dat is nooit het gewicht zelf. Niets is wat het lijkt!

Als de angel er uit is, dan voel je je weer vrij en ontstaan er als vanzelf oplossingen die werken voor jou en dat werkt door in je relaties. Dat is win-win.

Meer weten over de kunst en kracht van transformatieve conflictoplossing? vanharte@wel-com.nl.

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet. Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook. Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden. Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen