Stel dat niets moet
17 september 2015 
0 min. leestijd

Stel dat niets moet

Stel dat je niets hoeft te doen. Gewoon helemaal niets. Je hoeft niet te werken, niet naar school, niet je kinderen verzorgen. Je hoeft niets af te maken, geen targets te halen. Je hoeft niet te gaan, je hoeft niet te blijven. Je hoeft niet te trouwen en ook niet te scheiden. Je hoeft geen oorlog te voeren en ook geen vrede te sluiten. Je hoeft geen vluchtelingen toe te laten en je hoeft ze ook niet te weigeren. Het hoeft niet.

Niemand die jou kan dwingen.
Misschien heeft het consequenties, dat zou kunnen.

Maar wanneer je echt beseft dat niemand je kan dwingen. Tja dan ben je gewoon vrij. Om te kiezen wat jij wilt. En misschien is dat wel werken, je school afmaken, je kinderen verzorgen. Misschien wel vrede sluiten met je vijanden. Misschien zeg je dan gewoon “hallo” tegen iemand die je niet kent. Niet omdat het moet, maar omdat het mogelijk is. Gewoon omdat jij dat wilt. En misschien vind je dat wel prettig.

In het besef dat niemand je daartoe kan dwingen, wordt het een stuk eenvoudiger, denk je niet?

Wil jij ook vrijheid en duurzame oplossingen die vervullen?
Van harte wel-com!

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet. Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook. Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden. Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen