Weer-stand of weer-fit?
25 januari 2018 
in Blogs
1 min. leestijd

Weer-stand of weer-fit?

Het is erg leuk om een online training te maken over weerstand. Dan kom je je eigen weerstand ook weer tegen. Het is zo normaal en gewoon, dat we het vaak niet eens in de gaten hebben. Ik noem het een onzichtbare vijand. Het is er en het komt steeds weer terug.

Deze week was ik niet fit. Veel redenen om mijn wekelijkse date met mijn trainer Berry in de sportschool over te slaan. Geen punt toch? En toch voelde het wel als een punt. Ik was er mee bezig, maakte geen beslissing. Stelde dat steeds uit. Totdat ik de avond van tevoren Berry maar even appte. “Heb je een alternatief? Iets later op de dag bijvoorbeeld?” Hij noemde twee mogelijkheden, maar dat werkte ook weer niet voor mij.

Ik ging in gesprek met mijzelf.

What’s it gonna be girl? Yes or no??????
Let me sleep on it, baby, baby, let me sleep on it. I’ll give you an answer in the morning!

Dat is niet wat ik wilde, niet voor mij, niet voor Berry. Het zou een lose-lose situatie zijn en dat wilde ik niet. Dus ik hakte de knoop door en besloot wel te gaan.

Ondertussen merkte ik wel dat al die weerstand, die schuldgevoelens en de besluiteloosheid mij veel energie hadden gekost. Energie die ik juist nu goed zou kunnen gebruiken. De knoop doorhakken was absolute winst.

De wekker ging. Ik lag zo lekker. Zoveel redenen om vooral te blijven liggen.

What’s it gonna be girl? Yes or no??????
Let me sleep on it, baby, baby, let me sleep on it. I’ll give you an answer in the morning!

Oh nee, dat ging niet. Het besluit was genomen. Ja zeggen, is ja doen. Eruit en lekker sporten. Mooi om te herontdekken, dat ik veel meer kan dan ik denk. En het voelt een stuk fitter!

En zo gaat het ook met het oplossen van conflicten. Wil je een oplossing waar je tevreden mee bent? Luister allereerst naar jezelf. Wat wil jij echt? Luister met je hoofd en je hart. En neem een besluit dat goed is voor jou. Elke dag een mooi moment om daar mee te beginnen.

Meer weten over de online training over weerstand? klik hier.

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet.Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook.Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden.Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Annejet
Door

Annejet

op 25 Jan 2018

Zo is het! :) Heel herkenbaar en ik weet zeker dat ik hieraan zal denken als ik zelf weer een (goedpraat)excuus voor sport of iets anders aan het bedenken ben!

Chiquita
Door

Chiquita

op 17 Feb 2018

Topper!!

Reactie plaatsen