Welkom in een kleurrijk nieuw jaar!
09 januari 2024 
2 min. leestijd

Welkom in een kleurrijk nieuw jaar!

         

2024: Welkom in een kleurrijk nieuw jaar!

Een blanco hoofdstuk van 366 dagen vol kansen en onontdekte mogelijkheden om het jaar in te kleuren en vorm te geven zoals jij dat wilt!

Op je werk, in je familie, wat maar belangrijk is voor jou!

Reflectie op het Verleden:

Voordat je volledig duikt in het nieuwe jaar, is het waardevol om even stil te staan bij het afgelopen jaar. Ik doe dat altijd. Zo voorkom je dat alles al weer heel snel hetzelfde is als het vorige jaar.
Het laat zien waar je vandaan komt en wat er allemaal is gebeurd. Wat waren je hoogte- en dieptepunten? Wat heb je ervan geleerd?
Kun je er ook trots op zijn? Al die kleine dingen die voor jou misschien vanzelfsprekend zijn.
Het is niet vanzelfsprekend. Je bent nergens toe verplicht, ook al denk je van wel. Jij hebt het gedaan. Jij stond op, jij ging naar je werk, jij belde de klant, etc etc. Het is een lange lijst als je goed kijkt.
Geef jezelf de waardering en de erkenning die je nodig hebt. Een schouderklop die je simpelweg verdient omdat jij JIJ bent!

Voor mij ook een moment om het verleden te accepteren precies zoals het is gegaan. En daar vrede mee te sluiten.
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen. Wel wat het met je doet. En dat laatste is een belangrijk uitgangspunt om zonder ballast verder te gaan. Dat is in ieder geval wat ik wil voor mezelf en anderen. Vrij zijn en bevrijd zijn. Zodat er ruimte is voor nieuwe mogelijkheden. Om het leven voluit te leven en te ontdekken en te ervaren, zoals het bedoeld is. Ik vind het een mooie gedachte, een bijzondere reis.

Positiviteit en Dankbaarheid:

Wat mij ook helpt is om elke dag te beginnen en te eindigen met dankbaarheid en waardering voor de kleine dingen in het leven. Door een positieve mindset te cultiveren, creëren je meteen een omgeving waarin jij en anderen kunnen gedijen. Wat je zaait oogst je :-)

Uitdagingen als Kansen:

In 2024 zullen ongetwijfeld uitdagingen op  je pad komen. Je kunt het zien als obstakels maar ook als kansen om te groeien. Elke moeilijkheid brengt lessen met zich mee en maakt je sterker en veerkrachtiger. Je kunt hier en nu met jezelf afspreken dat je wat er ook gebeurt het gaat zien als een kans om te groeien. Ook al zie je die groei nog niet direct.

Samenwerking en Community:
Niemand bereikt grootse dingen alleen. Laten we samenwerken, onze ervaringen delen en elkaar ondersteunen. Iedereen kan daarin het verschil maken en een positieve impact hebben op anderen. Het hoeft niet groots of meeslepend te zijn.
Een glimlach alleen al doet wonderen! Het kost niets.

Mooi om daarmee te beginnen!

Alle liefs,

Chiquita


PS. Wil je effectief bijdragen aan een lichter leven voor jezelf en anderen, dan is de TOPopleiding (Transformatieve Conflictoplossing - De Kunst van Mediation & Lifecoaching) misschien ook iets voor jou. In maart starten we met een nieuwe groep.
Je bent welkom!

Wil je eerst liever kennismaken met de kunst van Transformatieve Conflictoplossing? Op 12 februari organiseer ik de TOP1 Day. In een dag leer je de basis. Er zijn 8 plaatsen beschikbaar. 

PS. Speciaal voor oud-deelnemers die zich verder willen verdiepen. Discovery: start 19, 20 en 21 februari in Andalusië. Bienvenidos!

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet.Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook.Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden.Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen