Impact

Afgelopen maandag was het “blue” monday. Dit jaar viel het op 20 januari. Voor mij is deze dag lange tijd “blue” geweest. Het is de sterfdag van mijn vader. Ik herinner mij die dag als de dag van gisteren. Zijn overlijden heeft enorm veel impact gehad op mijn leven. Ik was toen 20. Hij was ziek en het overlijden was onvermijdelijk. Toch kwam het aan als een mokerslag. Het leven gaat gewoon door en mensen gaan dood. Ik begreep dat wel. Maar toch leek alles stil te staan. Mijn onbezorgde jeugd was ineens voorbij.

Wat er is gebeurd kun je niet veranderen. Wel wat het met je doet. Dat ontdekte ik 19 jaar daarna. Dat heeft mijn leven totaal veranderd. Mijn relaties, mijn vak, mijn kijk op het leven zelf. En alles wat ik leerde wil ik graag delen, omdat ik weet dat ik niet de enige ben die iets mee heeft gemaakt, wat je behoorlijk onderuit kan halen. De realiteit begrijpen we, maar dat je de impact echt kan oplossen is een verschil tussen dag en nacht.

Wil je kennismaken met de methodiek, dan ben je meer dan welkom tijdens een introductieworkshop Effectieve conflictoplossing. Deze worden regelmatig georganiseerd. Klik hier voor meer informatie. Je kunt je nog aanmelden. Wil je aanspraak maken op een gratis plek (je betaalt slechts een bedrag voor catering en locatie), stuur dan je motivatie naar vanharte@wel-com.nl. We hebben nog een paar plaatsen voor mensen die zeggen: ik wil leren hoe ik andere mensen effectief kan helpen zonder dat ik er zelf zo moe van word. Dat is de echte win-win.

Als je het kunt dromen dan kun je het waarmaken 🙂

Over de schrijver
Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel wat het met je doet. Shit happens. Vaak denken we dat je er mee moet leren leven. Het is niet anders. Ik dacht dat ook. Totdat ik ontdekte dat je de impact van een gebeurtenis kan oplossen naar volle tevredenheid, vrij en verbonden. Wanneer je het anders wilt, dan kan het ook anders.
Reactie plaatsen